Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ Γαργαλιάνων: Αυτοί που ζητάνε από τους εργάτες γης να μην θέλουν υψηλά μεροκάματα, έχουν στόχο οι εργάτες και φτωχοί αγρότες να γίνουν φτωχότεροι"

Το τελευταίο διάστημα, στον τοπικό τύπο της Μεσσηνίας "φιλοξενούνται" διάφορες δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, που αναφέρουν ότι το πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών είναι ότι οι εργάτες γης ζητάνε αυξήσεις στα μεροκάματα.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι ξεχνάνε ότι πολλοί φτωχοί αγρότες πάνε .....

για μεροκάματο στο μάζεμα των ελιών, ότι τον υπόλοιπο καιρό δουλεύουν με μεροκάματο σε άλλες αγροτικές εργασίες ή στο τουρισμό, στο εμπόριο και στην οικοδομή.

Θέλουν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της μείωσης του εισοδήματος του αγρότη που είναι η πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που σημαίνει ξεκλήρισμα για τους φτωχούς και συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Λένε ότι για τα προβλήματα των αγροτών δεν φταίει το κόστος παραγωγής, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, το κόστος ζωής, η ασφάλιση, η ΔΕΗ, η φορολογία κλπ που έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα ο μικρομεσαίος αγρότης όχι μόνο δυσκολεύεται να καλλιεργήσει αλλά δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειας του.

Δεν είπαν τίποτα για τα 60 εκατομμύρια που η κυβέρνηση περικόπτει από τον ΟΓΑ. Δεν είπαν κουβέντα για τα 2.300 νοικοκυριά που έχουν ήδη μείνει ή αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα στο νομό μας. Κουβέντα δεν είπαν επίσης για την νέα ΚΑΠ, τις μειωμένες επιδοτήσεις, τις αυξημένες εισφορές και τη φοροληστία που γίνεται σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι εν λόγω κύριοι δεν διαμαρτύρονται για την ανασφάλιστη εργασία των αδερφών και των παιδιών τους στις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις των πόλεων, ούτε τους ακούσαμε να λένε κάτι για τους χιλιάδες ανασφάλιστους αγρότες του νομού μας και ευρύτερα.

Οι απόψεις των εν λόγω κυρίων, που εμφανίζονται και με το μανδύα του "αγωνιστή", στην ουσία αντιπροσωπεύουν μια μερίδα μεγαλοϊδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων-επιχειρηματιών. Αυτοί είναι και οι μόνοι που έχουν συμφέρον από τη μείωση των μεροκάματων, καθώς θέλουν να αυγατίσουν τα κέρδη τους και να μεγαλώσουν τις εκτάσεις που ήδη κατέχουν.

Σήμερα η λύση βρίσκεται στα χέρια των αγροτών, μέσα από την οργάνωσή τους και την συμμαχία τους με τους εργάτες της πόλης και της υπαίθρου, να παλέψουν για αξιοπρεπή ζωή, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Οι φτωχοί αγρότες να διεκδικήσουν την αύξηση του εισοδήματος τους έχοντας αφορολόγητο, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους ενάντια στους εμπόρους - τράπεζες - επιχειρήσεις, μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνά αγροτοεφόδια και φτηνό πετρέλαιο.

Οι εργάτες να διεκδικήσουν αύξηση του μεροκάματου, σταθερή δουλειά και όχι μισή δουλειά - μισή ζωή. Και όλοι μαζί υγεία, παιδεία, ελεύθερο χρόνο, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.


1 σχόλιο:

  1. Μια απορία.
    Δηλαδή εσείς οι ΚουΚουΕδες των Γαργαλιάνων δίνετε περισσότερα χρήματα για μεροκάματο στους φτωχούς εργάτες γης για το μάζεμα των ελιών???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.