Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός για τα iPhone8: Μπαταρίες «φουσκώνουν» και τα κινητά ανοίγουν στα δύο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Apple μετά τα τουλάχιστον πέντε ξεχωριστά περιστατικά με iPhone8 που άνοιξαν επειδή οι μπαταρίες τους «φούσκωσαν».

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από χρήστες του Twitter φαίνονται κινητά τηλέφωνα να ......

έχουν ανοίξει στα δύο επειδή οι μπαταρίες «έσκασαν».

Οι αναφορές έχουν έρθει, σύμφωνα με τον Guardian, από την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, τον Καναδά και την Ελλάδα. Και στα πέντε περιστατικά τα συμπτώματα είναι ίδια «και άρα είναι λιγότερο πιθανό να πρόκειται απλά για μια σκάρτη παρτίδα», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η εταιρεία ερευνά τα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει τέτοιο θέμα με τις μπαταρίες νέων μοντέλων με την βρετανική εφημερίδα να σημειώνει ότι το πρόβλημα μπορεί και να προκαλείται κατά τη μεταφορά των συσκευών.

Μετά το κάζο της Samsung με τα Galaxy Note 7 τα οποία ανακάλεσε πριν από περίπου έναν χρόνο καθώς υπήρξαν αλλεπάλληλα περιστατικά εκρήξεων των συγκεκριμένων κινητών, οι εταιρίες έχουν γίνει ιδιαίτερα προσεκτικές στο θέμα των μπαταριών. Η κορεατική εταιρεία είχε ανακαλέσει την πρώτη παρτίδα των Galaxy Note 7 αλλά προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και στα μοντέλα με την αλλαγμένη μπαταρία με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η οριστική απόσυρση του συγκεκριμένου μοντέλου, μια απόφαση που είχε κοστίσει στη Samsung δεκάδες δισεκατομμύρια. Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα αν και μια «φουσκωμένη» μπαταρία δεν είναι πιθανό να πιάσει φωτιά, η χημική σύνθεσή των μπαταριών λιθίου και η ενέργεια που μπορούν να αποθηκεύσουν μπορεί να προκαλέσουν κάθε είδους πρόβλημα. «Η Apple το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και δεν αποτελούν προοίμιο περαιτέρω προβλημάτων» καταλήγει το άρθρο του Guardian.

Proto Thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.