Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σκληρή Απάντηση Καλκαβούρα στον Κόλλια: "Εξαπτέρυγο δεν ήμουν και δεν είμαι κανενός δημάρχου"

Σκληρή είναι η απάντηση που εξέδωσε σήερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας προς τον Πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για την συνέντευξη τύπου που είχε .......

δώσει στις 28 Σεπτεμβρίου προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δική του Δημαρχοντία.

Σε εκείνη την συνέντευξη ο κ Κόλλιας είχε χαρακτηρίσει τους συμβούλους του κ Κατσίβελα "εξαπτέρυγα", χαρακτηρισμός που ενόχλησε τον κ Καλκαβούρα και με αφορμή εκείνη την συνέντευξη απαντά στον πρώην Δήμαρχο σε σκληρό και έντονο ύφος.

Η απάντηση λοιπόν που εξέδωσε ο κ. Καλκαβούρας προς τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κόλλια αναφέρει τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Σε προηγούμενη επιστολή μου απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου στους Γαργαλιάνους, έθιξα το πρόβλημα της ύδρευσης διαχρονικά και τόνισα ότι η δεξαμενή των Γαργαλιάνων έχει να εμπλουτισθεί με νερό, από την εποχή του δημάρχου κ. Κατρίτση.

Για δε την προηγούμενη δημοτική αρχή έγραψα επί λέξη, "… ότι δεν έκανε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του νερού για την πόλη μας".
Αυτό ενόχλησε τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας. Δεν αναφέρθηκα σε κάτι άλλο παρά μόνο στην ποσότητα του νερού και στον αγωγό ύδρευσης από το Αλικοντούζι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βλάβες που γίνονταν, η που γίνονται τώρα, τα ίδια άτομα τις αποκαθιστούσαν και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τώρα. Και μην σκεφθεί κάποιος ότι τότε έτρεχαν και αμέσως επισκεύαζαν, ενώ τώρα δεν ενδιαφέρονται και δεν αποκαθιστούν άμεσα την όποια βλάβη.
Άρα ο προηγούμενος δήμαρχος, η δεν κατανοεί τι διαβάζει και σε ποιο σημείο επικέντρωσα την κριτική μου η εσκεμμένα παραπληροφορεί.

Το να απομονώνει λέξεις και να δίνει δικές του ερμηνείες, είναι ολοφάνερο ότι στερείτε επιχειρημάτων και θέλει στην ύδρευση, να παρουσιάσει σαν μεγάλο έργο της δημαρχίας του, την υποχρέωση, να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες.
Για το πρόβλημα όμως που χρόνια βιώνουμε στους Γαργαλιάνους, καμία απάντηση, το προσπερνά, γιατί μάλλον δεν τον ενδιαφέρει. Ρωτώ λοιπόν και πάλι. Χρειαζόμαστε η όχι περισσότερη ποσότητα νερού?

Ενημερώνω λοιπόν, ότι οι Γαργαλιάνοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται και οι ανάγκες σε νερό είναι πιο πολλές, χρειαζόμαστε περίπου 2.700 κ. μ. νερού, το 24ωρο. Στη δεξαμενή εισέρχονται περίπου 1500 κυβικά, χωρίς να υπολογίσουμε το νερό από το Αλικοντούζι.
Όταν το Αλικοντούζι θα μας έφερνε τα υπόλοιπα κυβικά, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν γίνεται και από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Όλοι οι Δήμαρχοι μετά από τον κ. Κατρίτση και ο κ. Μπουντάς και ο κ. Καλοφωλιάς, οι οποίοι γνώριζαν το πρόβλημα, προσπάθησαν με γεωτρήσεις να δώσουν λύση, χωρίς επιτυχία. Όμως προσπάθησαν, και όλοι γνωρίζουν τις ενέργειες που έγιναν.

Τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή για να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού στην πόλη μας? Ποιές μελέτες ετοίμασε για την αντικατάσταση του αγωγού?
Την απάντηση την γνωρίζουν οι συνδημότες μου , γιατί όλοι βιώνουμε την έλλειψη του νερού, καμία ενέργεια.
Δεν την γνωρίζει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος δεν απάντησε επί της ουσίας του προβλήματος και μάλιστα έκανε το λάθος να κάνει και χαρακτηρισμούς, δείχνοντας την μικροψυχία του, σε ανθρώπους που τον βοήθησαν.

Όταν χαρακτηρίζεις κάποιον, όλοι καταλαβαίνουν ότι σ’ έχει ενοχλήσει με όσα αναφέρει και ότι δεν μπορείς με επιχειρήματα να τα αντικρούσεις, γι’ αυτό και καταφεύγεις σε συκοφαντίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ήταν δική μου επιλογή, να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μου, και βεβαίως δεν το έχω μετανιώσει.
Είμαι περήφανος που οι συμπατριώτες μου με τιμούν με την ψήφο τους ,σε όλη την διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Έχουν σταθεί δίπλα μου στις όποιες επιλογές έχω κάνει, και με έχουν στηρίξει.

Η πορεία μου, στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στο δήμο, έχει σαν μόνο μελανό σημείο αναφοράς, την απλόχερη στήριξη που έδειξα σε εσάς, για να εκλεγείτε δήμαρχος, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητά σας.

Εσείς τέως δήμαρχε Τριφυλίας, που στις προηγούμενες εκλογές σας καταψήφισαν οι συμπατριώτες σας, στα Φιλιατρά, και ο συνδυασμός μας καταποντίσθηκε, αναρωτιέμαι, μήπως οι δημότες των Φιλιατρών σας γνώριζαν ποιο καλά από εμάς?
Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι πράγματι σας γνώριζαν καλά, σε όλους εμάς πέρασε κάποιος χρόνος για να σας μάθουμε.

Είναι το πιο εύκολο σε μένα, ν’ αρχίσω ν’ απαριθμώ και να υπενθυμίζω όχι εκφράσεις, αλλά γεγονότα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης του δήμου, μ’ ένα δήμαρχο παρόντα- απόντα, με ένα δήμαρχο που περισσότερο χρόνο διέθετε σε άλλους χώρους και στο καφενείο, παρά στο δημαρχείο. Δεν θα το κάνω τώρα, αλλά αν χρειασθεί εδώ είμαστε.
Θα υπενθυμίσω όμως στον τέως δήμαρχο, ας θυμηθεί πως χαρακτήριζε τους συνεργάτες του, για τους οποίους στη συνέντευξή του άλλα είπε. Λειτουργούσε με την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" και ότι προκύψει.

Στη συνέντευξή σας λέτε, ότι είχατε καλές σχέσεις με τους προηγούμενους δημάρχους. Σας θυμίζω όμως, πως γίνεται, συγκεκριμένος πρώην Δήμαρχος, να συναντάται με δημοτικούς συμβούλους δημόσια, με σκοπό την εύρεση κατάλληλου υποψηφίου δημάρχου για τον δήμο Τριφυλίας, πριν τελειώσει η δική σας θητεία?
Μιλήσατε κ. πρώην δήμαρχε για εξαπτέρυγα. Όσο με αφορά, εξαπτέρυγο δεν ήμουν και δεν είμαι κανενός δημάρχου, παρά μόνο των συμπολιτών μου και αυτό που αναφέρετε είναι ύβρεις και προς αυτούς.

Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όλοι οι δημότες γνωρίζουν την πορεία μου, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με γνώμη και άποψη, πολλές φορές δε, και με σκληρές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αυτό βέβαια για σας είναι γκρίνια, μα για μένα είναι αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μου και τους συνδημότες μου.

Εγώ ποτέ δεν έκρυψα τις όποιες διαφωνίες είχα μαζί σας και είναι μοναδική περίπτωση ίσως, δημοτικού συμβούλου, να μου προτείνονται θέσεις ευθύνης, όταν τελείωσε η πρώτη διετία, τις οποίες αρνήθηκα, στην συνέχεια διαχώρισα την θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο από εσάς και έγινα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Φαίνεται ότι αυτό σας πείραξε, δεν το έχετε ξεπεράσει, και νομίζετε ότι με χαρακτηρισμούς θα με μειώσετε.
Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς πρώην δήμαρχε Τριφυλίας. Στην εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία σαν καθηγητής, διευθυντής και προϊστάμενος, κανείς δεν με χαρακτήρισε όπως εσείς. Αντίθετα η προσφορά μου αναγνωρίζεται από συναδέλφους, μαθητές και από γονείς.

Τέλος, το ήθος μου, η προσωπικότητά μου και η οικογενειακή μου αγωγή, δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω με το δικό σας λεξιλόγιο.

ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.