Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Άγριο πιστολίδι στο Κοπανάκι Μεσσηνίας με 5 τραυματίες - Τι δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στο Κοπανάκι Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όταν σε κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Όλα ξεκίνησαν ......

μετά από μια αψιμαχία που είχε γνωστός ρομά της περιοχής με θαμώνα του καταστήματος. Αν και αρχικά το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των εμπλεκομένων προσπαθούσαν να το λήξουν οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Ο ρομά έφυγε από το σημείο, πήγε και πήρε μια καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί έξω από το κατάστημα. Στην πλατεία του μικρού χωριού επικράτησε πανικός με κατοίκους να παρακολουθούν το περιστατικό έντρομοι. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγα μέτρα μακριά βρισκόταν και ο αδελφός του δράστη, ο οποίος και αυτός κρατούσε καραμπίνα και άνοιξε πυρ.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν συνολικά 5 άτομα. Συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και δύο Αλβανοί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί και ο αδελφός του πρώτου δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο ένας Αλβανός τραυματίας.

Ένας από τους τρεις Έλληνες τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Εν τω μεταξύ έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λόγω της παρουσίας στο σημείο πολλών ρομά.

Tι δηλώνει στο zougla.gr o αντιδήμαρχος Τριφυλίας:

Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Ιωάννης Μερκούρης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε τα εξής:
«Είναι ένα άσχημο και ατυχές περιστατικό, το οποίο θέλω να κλείσει εδώ και να μην έχει συνέχεια και θέλω η πολιτεία να ξανασκύψει πάνω στο πρόβλημα της αστυνόμευσης της περιοχής, διότι από τότε που καταργήθηκε το ΑΤ Κοπανακίου, έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά, κυρίως κλοπές από ρομά. Οι διενέξεις με τους ρομά είναι συχνές στην περιοχή μας και υπάρχουν πολλά επεισόδια, αλλά τώρα ξέφυγε το πράγμα».

Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, ο 29χρονος, χθες το απόγευμα, στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, ευρισκόμενος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού διαπληκτίστηκε με τους υπάλληλους του καταστήματος, αποχώρησε.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο κατάστημα έχοντας στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο και με τη χρήση αυτού, τραυμάτισε τρεις θαμώνες του καταστήματος, δύο ημεδαπούς ηλικίας 44 και 63 ετών, αντίστοιχα και έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Στη προσπάθεια των ευρισκομένων στο κατάστημα να ακινητοποιήσουν τον 29χρονο, παρουσιάστηκε ο 32χρονος συλληφθείς και επίσης με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε έναν 62χρονο ημεδαπό και έναν 33χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με τον 29χρονο.

Οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένα όχημα και πέντε κενά κυνηγετικά φυσίγγια.
Τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Καλαμάτας και Τρίπολης, όπου και νοσηλεύονται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.