Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκάλυψη: Δεν παίρνει αδειοδότηση το κλειστό γυμναστήριο Γαργαλιάνων [ Έγγραφο ]



Χωρίς αδειοδότηση μένει το κλειστό γυμναστήριο Γαργαλιάνων με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Filiatra News, το θέμα βγήκε μετά από αίτηση αδειοδότησης του τμήματος μπάσκετ της Εράνης για να .......

χρησιμοποιήσει ως έδρα το κλειστό του Μπάσκετ στους Γαργαλιάνους για τους εντός έδρας αγώνες της.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής μέριμνας κ Κανέλα Καράμπελα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΔΕΝ χορηγεί στον φορέα με την επωνυμία "ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ" άδεια τέλεσης αγώνων ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ για τις εντός έδρας αθλητικές συναντήσεις πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ 2017 - 2018 παίδων στο κλειστό των Γαργαλιάνων καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία αφού δεν προσκομίστηκε άδεια λειτουργίας της Αθλητικής εγκατάστασης.

Εδω αξίζει να διευκρινιστεί ότι δεν είναι μόνο για την Εράνη η αδειοδότηση αλλά για όλες τις ομάδες και σε όλα τα αθλήματα που γίνονται στο κλειστό των Γαργαλιάνων.

Όπως προκύπτει από την απόφαση ο Δήμος Τριφυλίας δεν έστειλε την άδεια λειτουργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που είναι πλέον η αρμόδια για την αδειοδότηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων βάση του Νόμου 4479 (ΦΕΚ 94/Α/29 Ιουνίου 2017)

Η περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις τροποποιήσεις στον Νόμο 4479 και τι χρειάζεται για την αδειοδότηση Αθλητικών εγκαταστάσεων. Αλλα από τον Δήμο Τριφυλίας......
Συγκεκριμένα η ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιελάμβανε τα παρακάτω:

Κατόπιν της δημοσίευσης του Ν. 4479/2017 (ΦΕΚ. 94/A/29-06-2017) περί κατηγοριοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και χορήγησης άδειας διεξαγωγής αθλητικών αγώνων, ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς τα εξής:

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

1) Οι δήμοι όλης της χώρας εκδίδουν μέσα σε τρείς (3) μήνες από τη δημοσίευση του Νόμου, ήτοι έως τις 29/09/2017 απόφαση με την κατάταξη όλων των δημοτικών και κοινοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων, με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Ομοίως έως 29/09/2017 και εφόσον διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις υπό την εποπτεία της, η Περιφέρεια οφείλει να ολοκληρώσει την κατάταξή τους σε ομάδες και να την κοινοποιήσει στους οικείου δήμους και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

3) Για τους σωματειακούς και όσους ιδιωτικούς χώρους άθλησης υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου, καθώς και για τις ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, η κατηγορία στην οποία εντάσσονται βεβαιώνεται αιτιολογημένα με υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ή του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του άρθρου 56Β του Ν.4479/2017 από την αρμόδια Αρχή.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε αθλητικής συνάντησης απαιτείται άδεια τέλεσης αγώνων. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι
- Άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης ή αγωνιστικού χώρου,

- Έγκριση αναγνωρισμένης αθλητικής ομοσπονδίας, ή διοργανώτριας αρχής,

- παραχώρηση δικαιώματος χρήσης από ιδιοκτήτη και

- βεβαίωση καλής λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εισιτηρίων και εποπτείας, για τα αθλήματα για τα οποία κρίνεται απαραίτητο.

Αν είναι όλα καλώς με το γήπεδο, και ο δήμος Τριφυλίας έχει στα "χέρια του" την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης και την αποστείλει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου τότε μπορεί α πάρει άδεια τέλεσης αγώνων. Όλα είναι στο χέρι του Δήμου.

Τα ερωτήματα που τίθενται τώρα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ?????
ΑΝ δεν δοθεί άδεια τέλεσης αγώνων, -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ- Θα αναλάβει ο Δήμος να μεταφέρει Αθλητές και ομάδες σε αδειοδοτημένα γήπεδα????

Ιδού και το επίσημο έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δείτε το πιο άνετα εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.