Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Γιώργος Ασημακόπουλος: «Απέραντος σκουπιδότοπος η Τριφυλία, χωρίς νερό και το γκρέιντερ για “θελήματα”»

Με μια γραπτή ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στα Τοπικά μέσα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Ασημακόπουλος, ασκεί έντονη κριτική στην Δημοτική αρχή για την καθημερινότητα των πολιτών σε θέματά καθαριότητας, υδροδότησης και έργων άλλων προβήμάτων που ταλανίσουν τους πολίτες.

Ο κ. Ασημακόπουος στην επιστολή του αναφέρει:

«Η ευθύνη για τη διάλυση του Δήμου Τριφυλίας έχει το ονοματεπώνυμο της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας»

Αγανάκτηση και οργή προκαλούν στους δημότες του Δήμου Τριφυλίας και στους παραθεριστές – Έλληνες και ξένους – οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε όλη την έκταση του Δήμου με το απέραντο σκουπιδαριό και είναι ντροπή για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και προσβολή για την πατρίδας μας.

Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας είναι από το νόμο υποχρεωμένη για την καθαριότητα για την οποία πληρώνουν ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη οι δημότες και κάτοικοι. Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας είναι η μόνη υπεύθυνη για να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας για τις οποίες όπως προαναφέρω πληρώνεται από τους πολίτες. Αντί όμως να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας συμμαζεύοντας το σκουπιδαριό που υπάρχει από άκρη σε άκρη, θέλει να κάνει και υποδείξεις και να φέρεται με ασέβεια στους πολίτες ρίχνοντας το βάρος των αποκλειστικά δικών της ευθυνών στους πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι στις Δημοτικές Ενότητες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι, τι κάνουν;
Για ποιο λόγο πληρώνονται αυτοί από τη στιγμή που η Τριφυλία είναι απέραντο σκουπιδαριό;
Γιατί πρέπει να χρειάζεται να βάζουμε το θέμα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, να βρίζουν οι πολίτες, να παρουσιάζονται εικόνες ντροπής στα ΜΜΕ, για να κάνει την αυτονόητη υποχρέωσή της η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου για την καθαριότητα;
Τι ενδιαφέρει μόνο τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας;
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο και οι δηλώσεις σε εκδηλώσεις και πανηγύρια;

Η Τριφυλία είναι γεμάτη με σκουπίδια και δυσφημίζεται από την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη της Δημοτικής Αρχής. Δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε και οι συμπολίτες μου.
Σκουπίδια υπάρχουν παντού, σε πόλεις και κοινότητες, σε βουνά και παραλίες, σε δρόμους και χωράφια. Παντού και μικροί παράνομοι σκουπιδότοποι. Μηδέν στην καθαριότητα.
Να ήταν μόνο η καθαριότητα;

Στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων δεν έχουν νερό να πιουν και να πλυθούν.
Στα Φιλιατρά υπάρχουν γειτονιές που μένουν χωρίς νερό και άλλες που ίσα που στάζει η βρύση.
Στην Κυπαρισσία υπάρχουν προβλήματα με το νερό.
Μέσα στον Αύγουστο και με καύσωνα, χωρίς νερό.

Οι δρόμοι είναι σαν βομβαρδισμένα τοπία. Σπάνε αμάξια. Δρόμοι προς παραλίες με κλάρες δέντρων και χορτάρια, σχεδόν κλεισμένοι. Αγροτικοί δρόμοι που δεν μπορεί να περάσει ούτε τρακτέρ. Το γκρέιντερ του Δήμου Τριφυλίας αντί να δουλέψει σε αγροτικούς δρόμους και για καθαρισμό, το χρησιμοποιούν για “θελήματα”. Δυστυχώς όλοι διαπιστώνουμε την κατάσταση που επικρατεί, ότι τίποτα δεν δουλεύει σωστά από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας θυμίζει διάλυση. Και η ευθύνη για τη διάλυση του Δήμου Τριφυλίας έχει το ονοματεπώνυμο της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.


Με τιμή,
Γιώργος Ασημακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.