Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Καιρός - ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα: Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες

Καιρός τώρα: Καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα – Πού και πότε θα ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Πότε ......

θα υποχωρήσει το νέο κύμα καύσωνα.

Καύσωνας διαρκείας θα σαρώσει τις επόμενες ώρες τη χώρα, με τον υδράργυρο να «χτυπάει» ξάνα «κόκκινο».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ), ήδη από σήμερα η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο. Στα δυτικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017) στα δυτικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.
Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο δύσκολες ημέρες

Για το κύμα καύσωνα είχε προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο (05-06/08) με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, η Κυριακή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα, καθώς ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο».
Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, από το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα παρουσίασει περαιτέρω άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Στα δυτικά της Στερεάς και στα δυτικά της Πελοποννήσου, η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο στις ευπαθείς σε ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

«Προσοχή, λοιπόν! Σε αυτά τα τμήματα θα ανέβει η θερμοκρασία αρκετά τις επόμενες ημέρες» προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο στα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα ως προς τις θερμοκρασίες, ο υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.