Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 7,8,9 &10 Δεκέμβρη οι εκλογές σε Κυπαρισσία, Πύλο και Καλαμάτα

Ο κύβος ερρίφθη σήμερα και επίσημα αφού καθορίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επιμελητηριακών εκλογών στην περιφέρεια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Χθές το πρωί .....

λοιπόν συνεδρίασε η πενταμελής εκλογική επιτροπή υπό την προεδρία της αναπληρώτριας προέδρου Άννας Μαρία Λύρα, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του εκλογικού εκπροσώπου και γραμματέα του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σαραντέα, μαζί με τον διοικητικό προϊστάμενο του Επιμελητηρίου Γιώργο Κυριακόπουλο αλλα αλλά και δύο υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αφού τέθηκαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις, τελικά αποφασίστηκε οριστικά η διεξαγωγή των εκλογών ως εξής:
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες στο δήμο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Καλαμάτας.

Εξυπηρέτηση των μελών η διαδικασία

Οι κάλπες είναι πολύ σημαντικό που στήνονται σε περιοχές που απέχουν περισσότερο από πενήντα χιλιόμετρα από την έδρα του Επιμελητηρίου, για να διευκολυνθούν τα μέλη του, αφού εκείνες τις ημέρες διεξάγονται πολλές γεωργικές δραστηριότητες και είναι δύσκολη η μετάβαση τους στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για να ψηφίσουν.
Επιπλέον, είναι σημαντικό γιατί διευρύνεται το εκλογικό σώμα, αφού είναι επιθυμητή η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της νέας διοίκησης που θα προκύψει.

Αναμένεται η απάντηση Μανιάτη – Σίγουρος ο Γκούμας

Πλέον αρχίζουν και επίσημα οι προεκλογικές διεργασίες, αφού μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, σε μόλις 60 ημέρες από σήμερα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνδυασμοί που θα κατέλθουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου, με μοναδική επίσημη υποψηφιότητα μέχρι στιγμής αυτή του “Νέου Επιμελητηρίου” του Γιώργου Γκούμα, που έκανε μία εντυπωσιακή εκδήλωση τον Ιανουάριο για την κοπής της πίτας, όπου παρουσιάστηκε και μία νέα σύγχρονη εφαρμογή Ενημέρωσης και επικοινωνίας των μελών και φίλων του συνδυασμού στο ξενοδοχείο Elite, με δυναιμκή προσέλευση κόσμου, που συζητήθηκε έντονα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Γιώργος Γκούμας έχει ήδη ξεπεράσει τους 180 υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο του “Νέου Επιμελητηρίου” και οδεύει ολοταχώς προς τους 200!

O Γιώργος Γκούμας (δεξιά) μαζί με τον Κώστα Μίχαλο στα εγκαίνια του ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε θέσει το ερώτημα μιας πιθανής υποψηφιότητάς του, του νυν Προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη και απάντησε ότι “θα τοποθετηθεί όταν έρθει η ώρα και προκηρυχθούν οι εκλογές”, οπότε είναι θέμα ημερών η απάντηση του.
Άγνωστο παραμένει αυτήν την ώρα εάν θα καταφέρουν και άλλοι συνδυασμοί να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων και στα επτά τμήματα, εχοντας και σοβαρή συμμετοχή με ικανό αριθμό γυναικών λόγω της ποσόστωσης.

Θυμίζουμε ότι οι εκλογές στα Επιμελητήρια έχουν αναβληθεί τρεις φορές για διάφορους λόγους, και οι τωρινές διοικήσεις παρέμειναν για μία ολόκληρη πενταετία στο τιμόνι της επιμελητηριακής επιχειρηματικότητας και ήρθε η ώρα του απολογισμού του έργου που θα αφήσουν πίσω.

Messinia Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.