Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τέλος εποχής για το Windows Phone, η Microsoft σταματά επίσημα την υποστήριξη

Έφτασε και επίσημα το τέλος για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone καθώς η Microsoft σταματά οριστικά την υποστήριξη του Windows Phone 8.1 μόλις τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2014. Αυτό σημαίνει ότι ....

αν είστε κάτοχος συσκευής Windows Phone 8.1, τότε δεν θα λάβετε άλλα updates ή τεχνική υποστήριξη.

Σχεδόν το 80% των Windows Phone τρέχουν με το λειτουργικό των 7,8 και 8,1 για τα οποία παύει και επίσημα η υποστήριξή τους, ενώ μόνο το 20% που έχουν Windows 10 Mobile OS θα συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερώσεις κανονικά, καθώς, επί του παρόντος, η Microsoft συνεχίζει τη υποστήριξη των Windows 10 Mobile, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν οι ενημερώσεις της πρόσφατης έκδοσης των Windows 10 Mobile Creators.

Βέβαια, από το περασμένο έτος υπήρχαν δείγματα πως θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο με την εταιρεία να είχε αφήσει κατά μέρους τα σχέδιά της για να πάρει μερίδιο στη αγορά των smartphones, καθώς iOS και Android κατέχουν το 99,6% της αγοράς.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι σταματά και η ενασχόληση της Microsoft με τις φορητές συσκευές. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει τις προσπάθειες με το Windows 10 Mobile, αν και αυτή τη φορά είναι προφανές ότι δεν πάει να χτυπήσει τα Android OS και iOS αλλά περισσότερο επιθυμεί να προσφέρει μια προέκταση του προσωπικού υπολογιστή.

Ο αμερικάνικος κολοσσός ενσωμάτωσε μια σειρά από χαρακτηριστικά στο επερχόμενο Windows 10 Fall Creators Update για τα PC, που όμως δεν έχουν επεκταθεί, έστω και για δοκιμή στην έκδοση των κινητών τηλεφώνων. Μάλλον, η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο να βελτιώνει το λογισμικό των συσκευών με iOS και Android, οπότε ίσως στο μέλλον να παύσουν ολοκληρωτικά να υπάρχουν Windows Phone.

Φωνή της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.