Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Καμία πρόοδος στις συζητήσεις για τα τηλεοπτικά, διαφωνία Nova - ΕΡΤ!

Ουδεμία πρόοδος στις συζητήσεις των ομάδων της Super League με την Nova για τη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν, πλήρης διαφωνία του συνδρομητικού καναλιού με την ΕΡΤ!

Ολοκληρώθηκε .....

λίγο πριν τις 19.00, έπειτα από τρεις ώρες, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Super League, με μοναδικό θέμα ουσιαστικά τη συνεργασία του Συνεταιρισμού με την Forthnet, ωστόσο για μια ακόμη φορά δεν βρέθηκε λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα (και τη μείωση της τάξης του 18% που απαιτεί το συνδρομητικό κανάλι), με την υπογραφή συνεπακόλουθα της προκήρυξης του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν να αναβάλλεται εκ νέου για την Πέμπτη, 3 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, Nova και ΕΡΤ διαφωνούν σχεδόν στα... πάντα την δεδομένη στιγμή σχετικά με το ποιους αγώνες (με... καυτή πατάτα τους λεγόμενους «εμπορικούς») θα μεταδώσει το κάθε κανάλι την αγωνιστική περίοδο 2017-18, στα χρήματα που πρέπει να διατεθούν κυρίως στους «μικρούς» συλλόγους, για τους οποίους προκύπτει πλέον πραγματικό ζήτημα οικονομική επιβίωσης, ενώ στην μεταξύ τους διαφωνία εμπλέκονται εμμέσως και τα τηλεοπτικά δικαιώματα άλλων αθλημάτων, συγκεκριμένα του μπάσκετ.

Πλέον, η ελπίδα των 16 ομάδων της Super League είναι να καταφέρουν να συμφωνήσουν Nova και ΕΡΤ μέχρι τη συνέχιση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης την προσεχή Πέμπτη, με παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, να δηλώνει χαρακτηριστικά, αποχωρώντας από τα γραφεία, ότι «την Πέμπτη είναι το τέλος του κόσμου», ενώ ο Συνεταιρισμός αναφέρει επίσης ότι θα συνεχιστούν και οι δικές του διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι έως τότε.

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν ότι τα όσα συμφωνήθηκαν από τους συλλόγους της Λίγκας τον προηγούμενο Μάρτιο (και επιδοκιμάστηκαν από τη Nova) σχετικά με μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στην πρώτη κατηγορία έχουν ήδη πεταχθεί «στον κάλαθο των αχρήστων» και δεν υφίσταται πλέον καμία τέτοια περίπτωση, ενώ «ανοιχτό» παραμένει ακόμη το ζήτημα της ανάδειξης του πρωταθλητή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω της διαδικασίας των Play Offs.

Η ανακοίνωση της αναβολής: Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2017 στα γραφεία της Super League, σε ώρες που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

SDNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.