Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Γυρίσματα για την ζωή του Φιλιατρινού Ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη για το Cosmote History!

Ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του επονομαζόμενου Μιχαήλ Άγγελου που ζωγράφισε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ Κωνσταντίνο Μπρουμίδη γυρίστηκε σήμερα στα Φιλιατρά από μεγάλο κινηματογρφικό συνεργείο με .....

τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο.
Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μια σειρά που θα προβληθεί στο συνδρομητικό Κανάλι COSMOTE History.

Τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ, έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την πλατεία Φιλιατρών, τον Πυρσό, την προτομή του, το σπίτι που ζούσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, Σταύρος, αλλά και άλλα σημεία των Φιλιατρών.

Στο ντοκιμαντέρ παρέλασε και η μπάντα της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων .

Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα κάνει ο Φιλιατρινός Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος που κατα καιρούς έχει κάνει πολλές διαλέξεις για την ζωή του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη.

Στην οδό Μπρουμίδη που βρίσκεται ακόμα το σπίτι που ζούσε ο πατέρας του Σταύρος λέγεται πως από εκεί δραπέτευσε ο πατέρας του Σταύρος στα Ορλοφικά το 1784 και πήγε μέσω Ζακύνθου στην Ιταλία όπου γέννησε το 1805 τον γιό του Κωνσταντίνο Μπρουμίδη όπου έμελε να γίνει ο μεγάλος ζωγράφος του Καπιτωλίου.

Συντελεστές του Ντομικαντέρ, εκτός του Λευτέρη Ξανθόπουλου που υπογράφει και την σκηνοθεσία, είναι Νάντια Δρακούλα και ο Φιλιατρινός Συγγραφέας και Δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο συνδρομητικό κανάλι COSMOTE History τον Ιούλιο ημερομηνία την οποία θα σας γνωστοποιήσουμε έγκαιρα με νέα ανάρτηση.

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορεί και το παραμύθι του «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες» αφιερωμένο στον Κωνσταντίνιο Μπρουμίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.