Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ο Φιλιατρινής Καταγωγής Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είχε το γενικό πρόσταγμα της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Τιμά και αγαπά τα Φιλιατρά. Μας κάνει καθημερινά υπερήφανους!!!

Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ,διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων έχει το γενικό πρόσταγμα της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.Τιμά και αγαπά τα Φιλιατρά.Μας κάνει καθημερινά υπερήφανους!!!
Γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.
Φοίτησε σε όλες τις σχολές και.....

τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATO Defence College).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών και στο Γ.Ε.Σ. Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο Γ.Ε.ΕΘ.Α/Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/Γ.Ε.Σ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/Γ.Ε.Π.Σ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ανελαβε την διοίκηση της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, μετά από την αποχώρηση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Βασιλειάδη. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ιστορίας και είναι γνώστης της Αγγλικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.