Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

“Παράγκα” Βασίλη Κοζομπόλη οριστικά τέλος από τις αγροτικές επιδοτήσεις με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ να διακόπτει τη συνεργασία!

Ένα βήμα πριν την… απανταχούσα για καταγγελία της σύμβασης συνεργασίας από την «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» βρίσκεται η ΜΕΣΣΥΝΕΛ, η γνωστή «παράγκα» του Β. Κοζομπόλη, που είχε στηθεί για διεκπεραίωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ της ενιαίας ενίσχυσης. Αφού επί δύο χρόνια τα έκανε… θάλασσα, προσπάθησε με κάθε τρόπο ......

(θεμιτό και αθέμιτο) να δημιουργήσει εμπόδια και δυσκολίες στην «Ενωση Μεσσηνίας», τόσο στον τομέα των επιδοτήσεων, όσο και τη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών που κληρονομήθηκαν από την πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας, που επί πολλά χρόνια διοικούσε και χρεοκόπησε ο Βασίλης Κοζομπόλης!

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

«Σε συνέχεια των καταγγελιών των συμβάσεων συνεργασίας της με πέντε συνεταιρισμούς και της δρομολογημένης καταγγελίας με έναν ακόμη (ήτοι την ΜΕΣΣΥΝΕΛ- Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου), η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ προχωρά στην αναδιοργάνωση του δικτύου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της και ανακοινώνει σε πρώτη φάση τις ακόλουθες συνεργασίες με συνεταιρισμούς που θα αναλάβουν την λειτουργία των ΚΕΑ στις περιοχές δραστηριοποίησής τους.

Κοζάνη, ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
Βοιωτία περιοχή Λειβαδιάς, ΑΣ Ορχομενού
Χανίων περιοχή Αποκόρωνα, ΑΣ Σφακίων
Κατερίνη, Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Όλυμπος – Πιερία
Ευβοίας, ΑΣ Κύμης Αλιβερίου

Τα αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας του κάθε Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών θα δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο σε όλη την επικράτεια της χώρας. Παράλληλα, σύντομα θα ανακοινωθούν πρόσθετες νέες συνεργασίες με συνεταιρισμούς που επιθυμούν να υπερβούν παθογένειες του παρελθόντος και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους παραγωγούς των περιοχών τους με διαφάνεια και στοχεύοντας να συμβάλλουν στην παραγωγική αναδιάταξη του τόπου. Δέσμευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί η στελέχωση των νέων ΚΕΑ να γίνεται με την μέγιστη δυνατή απορρόφηση στελεχιακού δυναμικού που εργάζονταν σε συνεταιρισμούς/εταιρικά σχήματα με τους οποίους διακόπηκε η συνεργασία.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και προχωρά με συνεταιρισμούς που δεν θα είναι απλοί διαχειριστές αιτήσεων υποβοήθησης αγροτών για τη λήψη επιδοτήσεων (με ή χωρίς υποκαταστήματά τους σε άλλες περιφερειακές ενότητες κατά παράβαση βασικών συνεταιριστικών αρχών). Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι αποφασισμένη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να διερευνηθούν πρακτικές και ενέργειες παράνομου πλουτισμού και διακίνησης μαύρου χρήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούνται στις αρμόδιες αρχές όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της για την δράση συγκεκριμένου φορέα υποβοήθησης αγροτών με χρήση «μισού» τιμολογίου.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατά την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ εκπαίδευσε εγκαίρως τους γεωπόνους των συνεργαζόμενων ΚΕΑ στο να ενημερώνουν σωστά τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1 για έναρξη δραστηριότητας νέων αγροτών. Ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας αυτής συνολικά 30 ΚΕΑ συμμετείχαν στη σύνταξη 520 φακέλων υποψηφιότητας καθιστώντας το δίκτυο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ τον μεγαλύτερο φορέα υποβολής φακέλων υποψηφιότητας νέων αγροτών πανελλαδικώς.

Στο τρέχων Μέτρο 11 των Βιολογικών Καλλιεργειών δραστηριοποιούνται πάνω από 50 ΚΕΑ στα οποία οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στήριξής τους με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Στο πλαίσιο υλοποίησης του μέτρου αυτού η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συνεργάζεται με διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης παρέχοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές πιστοποίησης για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς.
Ενόψει της προετοιμασίας των πιστοποιημένων ΚΕΑ για την υποδοχή δηλώσεων ΟΣΔΕ, έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες ένα πανελλαδικό πρόγραμμα εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων.
Εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η συμμετοχή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως εταίρος στα ευρωπαϊκά έργα DataBio και TOMRES στο πλαίσιο του HORIZON.

Κλείνοντας, σημειώνεται ότι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα εξακολουθήσει να μην απαντά δημόσια σε ανυπόστατες «καταγγελίες» διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων, οι οποίες ευτελίζουν τους συντάκτες τους και δημιουργούν θόρυβο στους παραλήπτες τους με σκοπό να παραπλανήσουν και να αποτρέψουν ελέγχους που μπορούν να αποδειχθούν λυτρωτικοί για την φήμη και την υπόσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των συνεταιρισμών της χώρας».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.