Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Η. Δ. με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελιγαλά, κατά την .......
άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή της Κοινότητας Κωνσταντίνων Δήμου Οιχαλίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να διαθέτει την σχετική άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άσκηση θήρας άνευ της προβλεπόμενης άδειας, αλλά και για απείθεια καθώς δεν παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κ. Κ. και Φ. Δ. με περιοχές ευθύνης αυτές των Κυνηγετικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας αντίστοιχα του Νομού Μεσσηνίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή της Κοινότητας Φιλιατρών εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να διαθέτει την σχετική άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άσκηση θήρας άνευ της προβλεπόμενης άδειας, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό του όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
Την απαγόρευση της θήρας σε όλη την ελληνική επικράτεια από σήμερα έως και τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.
Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.
Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.
Φωνή της Μεσσηνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.