Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Αγαπητοί Μεσσήνιοι,
Σας απευθύνω από καρδιάς τις καλύτερες ευχές μου για το Νέο Έτος.

Το 2016 υπήρξε ......

μια χρονιά μεγάλων δοκιμασιών τόσο σε εθνικό ,όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σημαδεύτηκε από προβλήματα όπως ο πόλεμος στη Συρία, το προσφυγικό, η έξαρση της βίας και της τρομοκρατίας, μα και η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχιας στη χώρα μας. Το διεθνές κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι αποκαρδιωτικό. Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Όμως, ακόμα και μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, οφείλουμε να εργαζόμαστε για έναν κόσμο με λιγότερη φτώχια, πόλεμο, προσφυγιά, βία και εγκληματικότητα. Ας δούμε τη νέα χρονιά ως μια καινούρια αρχή. Μέσα σε αυτή την κρίση που μας ταλανίζει, πρέπει να αναζητήσουμε τους δρόμους εκείνους που, με ρεαλισμό, θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στην ανάπτυξη.
Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις παθογένειες ,να απορρίψουμε το λαϊκισμό, την πολιτική παρακμή και να δημιουργήσουμε με κοινή δυναμική και σωστό προγραμματισμό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης για τη χώρα μας.

Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσουμε και το 2017 την ολοκλήρωση σημαντικών έργων, αλλά και την προώθηση νέων, στο πλαίσιο αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς του τόπου μας. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η έμφαση στην αποτελεσματικότητα, στην καινοτομία, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων.

Κατανοώ βέβαια και συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι ακόμη και σ’ αυτές τις άσχημες συνθήκες, με αισιοδοξία, υπομονή, επιμονή και κοινή προσπάθεια, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το Νέο Έτος


Ελένη Αλειφέρη –Καραθανάση
Aντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.