Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Πότε θα έρθουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας (πίνακες ποσών)

Μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η… μεταρρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας αναβάλλεται για το 2018, δόθηκε στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το πράσινο φως για να ανεβάσουν τα ειδοποιητήρια.

Σύμφωνα με .....

πληροφορίες του enikonomia.gr, στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ γίνονται οι τελικές προετοιμασίες ώστε τα τέλη κυκλοφορίας να “ανέβουν” στο Taxis στις αρχές της εβδομάδας. Όσον αφορά στα ποσά που θα κληθούν και φέτος να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες, μπορούν να τα θυμηθούν στον ακόλουθο πίνακα ο οποίος καλύπτει όλα τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010.



Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010, ισχύει ο υπολογισμός των τελών με βάση τους ρύπους. Για αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει ο ακόλουθος πίνακας:



Τα τέλη κυκλοφορίας δεν αποτελούν βεβαιωμένο φόρο. Αυτό συμβαίνει ότι όποιος τα αφήσει απλήρωτα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου, δεν θα βρεθεί από την χρονιά αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμη οφειλή. Βέβαια, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόστιμο μή καταβολής του προστίμου το οποίο είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.