Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ …. ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ !

Απαντώντας σε σχόλια ορισμένων και μέρους του τοπικού τύπου για την απουσία μου από το συντονιστικό όργανο που έδωσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 2-10-2016 στα Φιλιατρά για την παραμονή των υπό κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου , θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:

1. Θεωρώ – τουλάχιστον – υποκριτικό, ορισμένοι παράγοντες του συντονιστικού να σηκώνουν «επαναστατικές» σημαίες και να δίνουν τον «υπέρ πάντων αγώνα» για την διατήρηση του Α.Τ Φιλιατρών –την κατάργηση του Α.Τ Κοπανακίου μάλλον την θεωρούν τελειωμένη υπόθεση – όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησε στη μέση η προηγούμενη της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που όταν, το 2014 ψηφιζόταν ο νόμος που προέβλεπε τις αναδιαρθρώσεις της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τήρησαν «σιγήν ιχθύος».

2. Είναι διπλά υποκριτές και καιροσκόποι όσοι καταγγέλλουν τις πολιτικές του μνημονίου και του «Καλλικράτη» που μεταξύ των άλλων δεινών που προκαλούν στα λαϊκά στρώματα , επιφέρουν και μια σειρά αναδιαρθρώσεις δομών και υπηρεσιών , μεταξύ των οποίων είναι και οι συγχωνεύσεις των Α.Τ και εξακολουθούν να στηρίζουν αυτά τα κόμματα που ψήφισαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και τον «Καλλικράτη».

3. Δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα συντονιστικό στο οποίο το κύριο μέλημα των μελών του είναι ποιό κόμμα και ποιά κυβέρνηση θα φορτωθεί το πολιτικό κόστος για την κατάργηση των Α.Τ ούτε να γίνω ο διαιτητής στους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς των παραγόντων της Ν.Δ που κάνουν μπάμ δια «γυμνού οφθαλμού». Γιατί πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, ότι στο κλιμάκιο της Ν.Δ (Τασούλας ,Αυγενάκης ), που επισκέφθηκε πρόσφατα τον Δήμο, δεν κλήθηκε το συντονιστικό να ακούσει τις απόψεις του? Ή ότι «ο κ Σαμαράς που ασχολείται προσωπικά με το θέμα των Α.Τ» κατά τον κ. Παπαθεοδοσίου , «δεν μπορεί να πάρει θέση γιατι θα κάνει ζημιά!»? Εκτός κι αν η ταύτισή τους με την πολιτική της κυβέρνησης δεν τους επιτρέπει να πάρουν δημόσια θέση!. Οσο για τη «δέσμευσή» τους ότι αν η ΝΔ έρθει στην εξουσία θα ανοίξει τα Α.Τ που θα κλείσουν, έχει τόση αξιοπιστία όσο είχε και η δέσμευσή τους το 2012 ότι δεν θα φέρουν άλλο μνημόνιο !

4. Είμαστε αντίθετοι και ως προς το πλαίσιο αιτημάτων, γιατί όπως έχω εκφράσει τις θέσεις μας και στην εκδήλωση-διαμαρτυρία στην πλατεία Φιλιατρών το καλοκαίρι και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια :

α) Μας βρίσκει αντίθετους ο νόμος αυτός γιατί παίρνει μια σειρά από μέτρα που οδηγούν στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στο λαό (χωρίς να ταυτίζουμε το προσωπικό της Αστυνομίας με τον κατασταλτικό ρόλο που αντικειμενικά αυτή έχει).

β) Δεν αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Αστυνομίας σήμερα, στην έλλειψη υποδομών, στην υποχρηματοδότηση των Α.Τ, των οποίων η μη επίλυση δεν επιτρέπει στους αστυνομικούς την απερίσπαστη εκτέλεση των καθηκόντων τους .

γ) Δε συμφωνούμε, επίσης , ο Δήμος να παραχωρήσει ή να νοικιάσει κτίριο για την στέγαση του Α.Τ Φιλιατρών ,ως «αντίδωρο» για την παραμονή του .Η ασφάλεια των πολιτών , ως δημόσιο αγαθό, πρέπει να παρέχεται από το κράτος και δεν πρέπει τα λαϊκά στρώματα να επιβαρύνονται διαρκώς με περισσσότερους φόρους για να καλύπτουν ανάγκες που είναι στην ευθύνη του κράτους .

Υ.Γ 1. Μήπως κάποιοι στην προσπάθειά τους να βρούν επιχειρήματα για την παραμονή του Α.Τ χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία των Φιλιατρών στοχοποιώντας το πιο ευάλωτο κομμάτι , τους οικονομικούς μετανάστες ? Ας είναι πιο προσεκτικοί γιατί «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

ΥΓ 2. Μήπως εκεί στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών πρέπει να δούν τις πραγματικές αιτίες και τον κύριο αντίπαλο της κακοδαιμονίας των επαγγελματιών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ,που είναι η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων, που υπηρετούν πιστά και διαχρονικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις , και μέσω των μνημονίων επιφέρουν όλες αυτές τις αναδιαρθρώσεις που για την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα ?

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «Λαϊκής Συσπείρωσης»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.