Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

1ο και Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου(ΟΑΣΠΠ,) Εκλογές - Αποτελέσματα


Το 1ο και Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου(ΟΑΣΠΠ,) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην Μεσσήνη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε συνέλευση που αποφάσισε το ......

πρόγραμμα δράσης, εγκρίθηκε το καταστατικό ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η Γενική Συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στην διευρυμένη επιτροπή της, με έναν αντιπρόσωπο από τον ΔΣ.

Από την εισήγηση της Προσωρινής Επιτροπής και τις ομιλίες των συνέδρων, τονίστηκε η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος από κυβέρνηση- ΕΕ- ΚΑΠ.
Ότι ο αγώνας αυτός θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι σε πολυεθνικές – μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, που θέλουν να βάλουν χέρι στην παραγωγή και στο ξεκλήρισμά μας.

Σημειώθηκε η αναγκαιότητα για συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της περιοχής, σε Αγροτικούς Συλλόγους. Να δημιουργηθούν πολλοί περισσότεροι Σύλλογοι ή Επιτροπές Αγώνα σε πρώιμη φάση και να καλύψουμε το σύνολο της Περιφέρειας.

Η αναγκαιότητα για ουσιαστική λειτουργία, ανασυγκρότηση, αναζωογόνηση των Αγροτικών Συλλόγων. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, να συζητάει θέματα που αφορούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του συλλόγου, αλλά και συνολικά προβλήματα που αφορούν τη διαβίωση στο χωριό.

Το νέο ΔΣ θα πάρει πρωτοβουλίες συζήτησης για ένταξη ακόμη περισσότερων Συλλόγων στην ΟΑΣΠΠ (συμμετείχαν ήδη 2 Σύλλογοι και 1 Επιτροπή Αγώνα σαν παρατηρητές, την διαδικασία του Συνεδρίου) και την προσπάθεια δημιουργίας καινούργιων Συλλόγων.
Η Ομοσπονδία καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανώσουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, Γενικές Συνέλευσης στους Συλλόγους τους.
Να γίνει συζήτηση με όλους τους μικρομεσαίους της Περιφέρειας, για την ανακοπή των μέτρων και ανάκτηση των απωλειών που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια .Να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας για την επιβίωσή μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε και που σκληραίνει μέρα με τη μέρα.

Στον αγώνα που κάναμε και θα κάνουμε, δεν μπορούμε όμως μόνοι μας να αλλάξουμε την μοίρα μας. Χρειάζεται να είμαστε δίπλα και να συμμαχήσουμε με αυτούς που έχουμε κοινά συμφέροντα , με όλους αυτούς που υποφέρουν σήμερα και πληρώνουν την κρίση χωρίς να φταίμε για αυτήν την κρίση. Όπως εμείς θέλουμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών το ίδιο και εμείς πρέπει να δείχνουμε τη συμπαράστασή μας όταν αγωνίζονται.

Το επόμενο διάστημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), καλεί σε μαζική συμμετοχή, αρχή δεδομένης, από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην πανελλαδική σύσκεψη, στην Νίκαια της Λάρισας, , που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των 68 Μπλόκων, και που θα συμμετέχουν μπλόκα, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, φορείς.

Δηλώνουμε συμμετοχή στους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, στα κεντρικά Γραφεία του ΕΛΓΑ, στην Τρίπολη. Να διαμαρτυρηθούμε και να δούμε πως συνεχίζονται οι καταγραφές και οι αποζημιώσεις από τις ζημιές, που τόσο πολύ φέτος, έχει πληγεί σχεδόν το σύνολο της Περιφέρειά μας.

Στην, συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης , στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, που δικάζονται συνάδελφοι από όλη την Πελοπόννησο, για διαμαρτυρία στα διόδια Νεστάνης το 2012.

Στο μεταξύ τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΑΣΠΠ έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 46 αντιπρόσωποι
Έγκυρα: 44 αντιπρόσωποι

Έλαβαν
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αδάμης Δημήτρης 24 ψήφοι
Αλεξόπουλος Χρήστος 17 ψήφοι
Αποστολόπουλος Κώστας 34 ψήφοι
Βρουλίτης Βασίλης 34 ψήφοι
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος 39 ψήφοι
Κολοβός Δημήτρης 38 ψήφοι
Κρόκος Μιχάλης 35 ψήφοι
Λάππας Παναγιώτης 39 ψήφοι
Μολασιώτης Βαγγέλης 32 ψήφοι
Νικολόπουλος Σπύρος 37 ψήφοι

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Ροζακλής Νίκος 33 ψήφοι
Τσίχλης Γιάννης 39 ψήφοι
Τσοπανάκης Τέλης 35 ψήφοι

Στην συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ομόφωνα ψήφισε τις αρμοδιότητες των μελών της.

Η σύνθεση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Θεοδωρακόπουλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Κολοβός Δημήτρης
Γραμματέας: Κρόκος Μιχάλης
Ταμίας: Αδάμης Δημήτρης
Ειδικός Γραμματέας: Βρουλίτης Βασίλης
Μέλη : Λάππας Παναγιώτης, Νικολόπουλος Σπύρος, Αποστολόπουλος Κώστας, Μολασιώτης Βαγγέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.