Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΤ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ 26/09/2016

Με αισθήματα ΟΡΓΗΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ πληροφορηθήκαμε τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και με τις όποιες καταργείται το Α.Τ. Φιλιατρών.

Είναι μια απόφαση .....

που στρέφεται ευθέως εναντίον του αισθήματος ασφάλειας των Φιλιατρινών πολιτών, μια απόφαση αντισυνταγματική και μια απόφαση που προέκυψε από προσχηματικό διάλογο και διαβούλευση που θυμίζει επιβολή αποφάσεων απολυταρχικών καθεστώτων.
Ο διάλογος που έγινε εξαντλήθηκε στην παρουσίαση του σχεδίου, τον περασμένο Νοέμβριο στην Τρίπολη. Η Κυβέρνηση κώφευσε στην πλήρη αντίθεση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα στο σχέδιο αυτό, κώφευσε στα διαδοχικά ψηφίσματα του Δήμου Τριφυλίας, κώφευσε στα ψηφίσματα της Δ.Ε. Φιλιατρών, κώφευσε στις διαμαρτυρίες όλων των παραγωγικών φορέων της πόλης των Φιλιατρών και όλων των Φιλιατρινών.

Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤ Φιλιατρών, αλλά και την ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό όπως προβλέπει η οργανική του δύναμη ώστε να παρέχει ουσιαστική αστυνόμευση.
Εμμένουμε στην άποψη μας ότι η πόλη των Φιλιατρών, η οποία βάσει της τελευταίας απογραφής, είναι η τρίτη πόλη σε πληθυσμό του Νομού Μεσσηνίας με 7.500 μόνιμους κατοίκους και με επιπλέον 3.000 λαθραίους και νόμιμους μετανάστες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγροτικής πρωτογενούς παραγωγής σε όλη την Ελλάδα, δικαιούται να διατηρήσει και να ενισχύσει το Αστυνομικό της Τμήμα.

Στον αγώνα για τη διατήρηση και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών, επιδιώξαμε το διάλογο και τη συνεννόηση με την Κυβέρνηση και τους Κυβερνητικούς Βουλευτές (κ. Κωνσταντινέα και κα Κοζομπόλη) παρότι η στάση τους ήταν εξαρχής προσβλητική απέναντί μας διότι εάν και προσκλήθηκαν στα Φιλιατρά, δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ακόμα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη εμείς την προκαλέσαμε. Τα μέτρα που μας πρότειναν τα κρίναμε ανεπαρκή και μακροχρόνια επιχειρησιακά μη εφαρμόσιμα ώστε να καλύψουν την κατάργηση ενός λειτουργούντος με βάση την οργανική του δύναμη Αστυνομικού Τμήματος.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είχαμε και τις αποθεωτικές δηλώσεις του κ. Κωνσταντινέα, περί αστυνομικών που φυλάνε τα ντουβάρια στο Α.Τ. Φιλιατρών καθώς και τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Κοζομπόλη, η οποία θεωρεί ότι η αποχώρηση των κρατικών δομών από την πόλη των Φιλιατρών, δεν πλήττει την αναπτυξιακή τους πορεία.

Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα, στις συναντήσεις με τον κ. Κωνσταντινέα και τη κα Κοζομπόλη, τις οποίες εμείς επιδιώξαμε είναι αμείλικτα:
1) Τι ενέργειες κάνατε κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γυρίσουν στο Α.Τ. Φιλιατρών, οι πέντε (5) αποσπασμένοι που υπηρετούν στην Κυπαρισσία ώστε να λειτουργήσει το ΑΤ Φιλιατρών με την προβλεπόμενη οργανική του δύναμη και να μη φυλάνε οι εναπομείναντες αστυνομικοί τα « ντουβάρια»;

2) Γιατί δεν αποσπάσατε, δυο (2) χρόνια που είστε Κυβέρνηση, αστυνομικούς από το Επιτελείο και το Α.Τ. Καλαμάτας, όπου υπηρετούν υπερδιπλάσιος αριθμός αστυνομικών από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη, στα περιφερειακά τμήματα της Μεσσηνίας; Μήπως καλύπτετε τα κομματικά σας ρουσφέτια, τις εξυπηρετήσεις επιχειρησιακών παραγόντων και συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ; Μήπως σκοπίμως, όχι μόνο εσείς αλλά και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, υποβαθμίσατε το Α.Τ. Φιλιατρών, ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο σε μια αναδιάρθρωση;

3) Δεν γνωρίζετε κύριοι, ότι ο Δήμος Τριφυλίας χωροταξικά διαφέρει από τους υπόλοιπους Δήμους του Ν. Μεσσηνίας; Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες πόλεις, οι οποίες θέλουν να ζήσουν με αρμονία και ισορροπία και να προσφέρονται σ’ αυτές οι υπηρεσίες από τις Κρατικές δομές ισότιμα και χωρίς διακρίσεις. Δεν γνωρίζετε για την ετσιθελική επιβολή του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας το 2010, χωρίς ουσιαστικό διάλογο από την τότε Κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση και των τότε Κυβερνητικών Βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας, παρά την σφοδρή αντίθεση της Κοινωνίας των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η άποψη για κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών, ενισχύει τις τοπικιστικές και αποσχιστικές τάσεις εντός του Δήμου Τριφυλίας;

4) Δεν γνωρίζετε ότι η πόλη των Φιλιατρών διαχρονικά, υπέστη σταδιακή αποψίλωση από κρατικές δομές και υπηρεσίες με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του Φιλιατρινού πολίτη να επιβαρύνεται συστηματικά.
Τα ερωτήματα αυτά, κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζετε από τη συνάντηση που είχατε με την Επιτροπή που σας επισκέφτηκε στην Καλαμάτα. Αντί όμως να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμά μας στην ασφάλεια, αντί να προστατεύσετε τα συμφέροντα αυτών που σας έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιλέξατε την πλήρη ταύτισή σας με τις απολυταρχικές και αντισυνταγματικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Όπως αντιλαμβάνεσθε θα πληρώσετε ακριβά πολιτικά, την επιλογή σας αυτή.
ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και φέρετε πλήρη πολιτική ευθύνη για ότι συμβεί στα Φιλιατρά στο θέμα της αστυνόμευσης.
Επίσης, επισημαίνουμε ότι κάθε πολιτικός ή κομματικός παράγοντας που θα παραβρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση (κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική) στα Φιλιατρά θα κληθεί να πάρει θέση στο μείζον θέμα της λειτουργίας του Α.Τ. Φιλιατρών. Αν δεν έχει να μας παρουσιάσει πειστικές δεσμευτικές απαντήσεις, καλύτερα να μην παραβρεθεί.
Τέλος καλούμε όλους τους Φιλιατρινούς πολίτες, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αλλά και αγωνιστική διάθεση την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και συστηματικός, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ηρεμία του τόπου μας καθώς και την προοπτική ανάπτυξής του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.