Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινά αγροτοδικεία η κυβέρνηση Τσίπρα. Αγρότες από την Τριφυλία καλούνται σε απολογίαΑναστάτωση και προβληματισμός έχει προκληθεί στους αγρότες της περιοχής, μετά την εξέλιξη του θέματος αναφορικά με τα κλητήρια θεσπίσματα σε 19 αγρότες από την Τριφυλία για την συμμετοχή τους στο αγροτικό μπλόκο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον κόμβο του Καλού Νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline οι 12 ιδιοκτήτες .....

αγροτικών μηχανημάτων (τρακτέρ) και 7 ιδιοκτήτες Ι.Χ.Φ. από περιοχές της Τριφυλίας (με τους περισσότερους να είναι από τους Γαργαλιάνους) καλούνται να απολογηθούν καθώς καταγράφηκαν οι πινακίδες τους στο μπλόκο του Καλού Νερού, μετά τις ρητές εντολές που είχε η Αστυνομία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τις πινακίδες, αφού δεν γνώριζαν τους ιδιοκτήτες, ενώ κατόπιν παραγγελίας της Κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυπαρισσίας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των ιδιοκτητών των γεωργικών μηχανήματων από τη ΔΑΟΚ Π.Ε. Μεσσηνίας και από τα τερματικά της Αστυνομίας οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ.Φ.

Οι αγρότες αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις, με υπόμνημα, μέχρι τη Δευτέρα στο Α.Τ. Γαργαλιάνων. Ο εισαγγελέας στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Πως έφτασε η υπόθεση ως εδώ

Στις 24 Φεβρουαρίου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε έγγραφο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας ζητούσε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Μάλιστα, στο έγγραφό της είχε επισημάνει: «το αυτονόητο καθήκον τους να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η παραγγελία της εισαγγελέως ανέφερε τα εξής:

«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι” αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ” αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».


gargalianoionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.