Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Βροντερό οχι στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου [ Video

Την αντίδραση τους στο επερχόμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών διαδήλωσαν χθες βράδυ οι κάτοικοι και φορείς της πόλης των Φιλιατρών στο χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Φιλιατρών .......

παρουσία αρκετού κόσμου που θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι.
Γεγονός είναι ότι υπάρχει έντονη αναστάτωση στους κατοίκους από τις αποφάσεις των κυβερνώντων και στέλνουν μήνυμα προ κάθε αποδέκτη ότι δεν πρόκειται να αφήσουν στην μοίρα τους τις ζωές τους τις περιουσίες τους αλλά και την πόλη στο έλεος του κάθε παρανόμου.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Ανιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης, σύσσομο το τοπικό Συμβούλιο της πόλης ενώ αυτοβούλως παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακή Συμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο Πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και πολύς κόσμος που θα μπορούσε να είναι ακόμα περισσότερος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής, είπε ότι το αστυνομικό τμήμα εκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία είχε την ευθιξία να παγώσει τον νόμο.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο τέλος του 2015 στην Τρίπολη παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ παρουσία του Δήμαρχου Τριφυλίας ο οποίος δήλωσε την σφοδρή αντίδραση του ζητώντας την διατήρηση και ενίσχυση του ΑΤ Φιλιατρών.

Απεστάλησαν πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, και σε πρόσφατη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα δόθηκαν υποσχέσεις για μόνιμη παρουσία ομάδας ΟΠΚΕ ενώ στο μέλλον να έρθει από την Κυπαρισσία το γραφείο της τροχαίας.Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά οι Φιλιατρινοί ενωμένοι χωρίς χρώματα και παρατάξεις δίνει παρόν και σηματοδοτεί μια άλλη μέρα για τα Φιλιατρά.
Και αναφέρθηκε στην κριτική που ασκήθηκε για πρώτη φορά από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση του.Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος έκανε λόγο για μνημόσυνο του Αστυνομικού τμήματος και τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο με διάλυση της κοινωνίας της υγείας της ασφάλειας.
Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του τερατουργήματος που λέγεται Δήμος Τριφυλίας λέγοντας ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν λειτουργεί και τόνισε ότι με την πολιτική των δύο άκρων συμπιέζεται η όλη των Φιλιατρών.
Εκλεισε ευχόμενος να αποτραπεί η μέρα που ο κόσμος θα πάρει την ασφάλεια της οικογένειας του στα χέρια του γιατί τότε αλίμονο μας.Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Πούλος τόνισε ότι αποτέλεσε μειονέκτημα οι 3.000 μετανάστες αποδείχτηκε μικρότερος από τα 250 με 300 άτομα.
Το γεγονός ότι είμαστε στο κέντρο του Δήμου αποτέλεσε μειονέκτημα και η αστυνόμευση πρέπει να υπάρχει στα άκρα.
Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο τμήμα δεν α κλείσει. Και αν χρειαστεί για κάποιο διάσημα να να αναλάβουμε την προστασία εμείς και να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.
Το τμήμα έχουμε την δυνατότητα να το ξαναδημιουργήσουμεΟ Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης επεσήμανε την αναγκαιότητα παραμονής και ενίσχυσης ου ΑΤ Φιλιατρών.Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι πόλεις σαν τους Γαργαλιάνους τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία που έχουν ζωή μέγεθος οικονομική δραστηριότητα και προοπτική να αντιμετωπίζονται με αυτόν ον τρόπο. Και μέσα σε αυτό είναι και η ιδιαίτερη περιοχή του Κοπανακίου.
Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν θα δεχτούμε τίποτα. Και τώρα διαδηλώνουμε μαζί.
Τόνισε ότι επι των ημερών του ως Περιφερειάρχης Υγείας δεν έκλεισε καμία δομή υγείας στην Τριφυλία αλλά και σε όλη την περιφέρεια ευθύνης μου τόνισε ο κ. Κατσίβελας.Ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος κατήγγειλε την Κυβέρνηση για ο κλείσιμο των τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου και ζήτησε από τον δήμαρχο έσω και ώρα να πάρει το σχέδιο και με επιχειρήματα να το καταρρίψουμε.Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΡΑΚΙ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στο Ιστορικό με το ΑΤ και αποκάλυψε ότι υπήρχε και άλλη μία πρόταση για δημιουργία στον ΔΗΜΟ (οχι απαραίτητα στην έδρα) ενός πολυδύναμου. Αυτή δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην αναφορά αυτή αντέδρασε ο δήμαρχος Τριφυλίας λέγοντας ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόταση και ότι αυτό είναι προβοκάτσια (Aκούγεται καθαρά στο Video)
Αναφέρθηκε στην σκληρή ανακοίνωση που είχε βγάλει η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ΑΤ Φιλιατρών (Δείτε την εδώ).
Κατα την διάρκεια της ομιλίας του κ. Καλογερόπουλου δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε Κατσούλα, Κατσίβελα, και άλλους με τον Μπάμπη Καλογερόπουλο. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του κ. Σαρματζή.Περαν αυτών μίλησαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης , ο πρώην δημαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας από το Κοπανάκι Γιάννης Μερκούρης, οι πρώην Δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών Κώστας Σαρματζής ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βασίλης Αθανασόπουός ο πρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής Νίκος Βορρές και οι Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς η περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο Πολιτευτής της ΝΔ Μίλος Χρυσομάλλης.
Ολοι τάχθηκαν κατα του κλεισίματος ου Αστυνομικού Τμήματος και δήλωσαν ότι συμπαρίστανται στον αγώνα ου γίνεται από το Κοπανάκι και τα Φιλιατρά για την διατήρηση των τμημάτων.

Α μέρος


Β μέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.