Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Κατάλυμα λαθρομεταναστών ετοιμάζουν στον ΑΣΟ

Αγαπητοί συμπολίτες,
ως γονέας τριών μικρών παιδιών, ως μέλος του ΔΣ (ταμίας) του πολιτιστικού- εξωραϊστικού συλλόγου Φιλιατρών «Ο Λελώνης», ως πολίτης των Φιλιατρών, έχω να επισημάνω τα εξής:

Η αφαίμαξη της .....

πόλης μας εδώ και μια πενταετία καλά κρατεί. Αν μια υπηρεσία αποφάσιζε συρρίκνωση, αυτή θα γινόταν πρώτα από τα Φιλιατρά. Έφυγαν: ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο, ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ, και έπεται συνέχεια με το Αστυνομικό τμήμα και ακόμη ίσως, το ΚΥ, το απεύχομαι, αρκετά δώσαμε αμαχητί.

Το ζήτημα που θέλω να τονίσω, καθότι δεν μου δόθηκε χθες η δυνατότητα από μικροφώνου στην πλατεία, είναι ότι:
Ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ, οι Δήμοι που θα φιλοξενήσουν μετανάστες από την Συρία, οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί από τις άλλες χώρες της ΕΕ και παρέμειναν στην Ελλάδα. Σ’αυτούς του Δήμους είναι κι ο δικός μας, και μάλιστα από καιρού είχε ανακοινωθεί, ότι η εγκατάσταση τους θα γινόταν στα Φιλιατρά, στο Λιμενάρι.

Σε ένα το πολύ μήνα θα έρθουν, και τι ακούγεται τώρα, άκουσον, άκουσον, να εγκατασταθούν στα κτίρια του ΑΣΟ στην καρδιά της πόλης μας, κοντά στο Γυμνάσιο, το Λύκειο, το 1ο Δημοτικό και στο 1ο Νηπιαγωγείο.

Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων είναι γνωστή από τη Γερμανία, όταν τους έβαλε σε καταλύματα μέσα σε πόλεις.

Πως μια ανοχύρωτη πόλη που της αφαιρούν το Αστυνομικό τμήμα θα αντιμετωπίσει τυχόν παραβατική συμπεριφορά των μεταναστών; Θα είναι εύκολο σε κάθε γονέα να πηγαίνει στις 1:30 ή στις 2:00 να πάρει το παιδί του από το σχολείο;

Εύχομαι κάτι τέτοιο να μην συμβεί.

Γιάννης Σάκκουλας
Γονέας τριών μικρών παιδιών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.