Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Iδρύσεις, συγχωνεύσεις, μετονομασίες και καταργήσεις σχολικών τμημάτων (ΦΕΚ)

Tις νεοϊδρυθείσες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσής τους και ενώ αναμένεται η δημοσίευση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε ......

ανακοίνωση του υπουργείου «σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20% τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8 % τα Ειδικά Σχολεία.

Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός των Τμημάτων Ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πέραν των υπαρχόντων είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι’ αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας: «Μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας για τις συσσωρευμένες και αυξανόμενες ανάγκες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το Υπουργείο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη στην αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και συνολικά της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου».

Πιο συγκεκριμένα:

Στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τ.Ε. στο 1ο 1/0 Νηπιαγωγείο Μεσσήνης
Τ.Ε. στο 1ο 2/θ Νηπιαγωγείο Πύλου
Τ.Ε. στο 1ο 2/θ Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας
Τ.Ε. στο 9ο 2/θ Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
Τ.Ε. στο 2ο 2/θ Νηπιαγωγείο Φιλιατρών
Τ.Ε. στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Δυτ. Μάνης (Π. Φωτέας)
Τ.Ε. στο 22ο 10/θ Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Τ.Ε. στο 2ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

Δείτε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ

(Τα σχολεία της Μεσσηνίας είναι στην σελίδα 27678)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.