Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Κομματισμός σε κάθε δομή του κράτους πια; Ακόμη και στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ;

Η σήψη και ο κομματισμός που τελευταία εγκαθιδρύεται στην πατρίδα μας, λαμβάνει διαστάσεις και δεν ξέρουμε, μέχρι και σε ποιο βαθμό θα εξελιχθεί.
Για να γίνω σαφής .

Στην πατρίδα μας, .......

λειτουργούν ως ΝΠΔΔ οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες που είναι φορείς γνώσης και ενισχυτικές της παιδείας και της πληροφόρησης.
Στη Μεσσηνία λειτουργούν δύο Δημόσιες Βιβλιοθήκες , της Καλαμάτας και του Πεταλιδίου.

Για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών, υπάρχουν διατάξεις και νόμοι, προκειμένου να διαφυλαχθεί η άριστη λειτουργία τους και να υπάρχει πλουραλισμός και αντιπροσώπευση θεσμών, εκκλησίας και κοινωνίας. Φυσικά ο νομοθέτης, όταν καθόριζε τις προϋποθέσεις για την εποπτεία των δομών αυτών, δεν είχε στο νου του αποκλεισμούς και τη στρεβλή κομματική λογική που βλέπουμε να υπερισχύει σήμερα.
Στο Πεταλίδι όπου είχα την τιμή να έχω την ευθύνη του εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης που υφίσταται από το 1972 χάριν της δωρεάς του αειμνήστου Χριστ.Κουμεντάκου , είδαμε μια επανάληψη της καταδικαστέας πρακτικής που εφαρμόσθηκε και σε άλλες περιοχές όπου υφίστανται Δημόσιες Βιβλιοθήκες ( όρα Καλαμάτα )

Ως φαίνεται, ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ.Φίλης, έχοντας δεύτερες σκέψεις ακόμη και για τα αθώα και μη κομίζοντα κάποιο όφελος είτε κομματικό, είτε οικονομικό ΝΠΔΔ, επέτρεψε σε τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να ενσπείρουν τον κομματισμό, θέλοντας να επιβεβαιωθούν και να αμαυρώσουν ακόμη και τις αγνές προθέσεις δωρεών, όπως εν προκειμένω του αειμνήστου διαθέτη στο Πεταλίδι.
Έτσι είδαμε, πως κυριάρχησε ο κομματισμός ακόμη και στην άδολη και εθελοντική προσφορά, υποβαθμίζοντας και ρίχνοντας ρετσινιά στην αξιοσύνη και στο παραχθέν έργο.

Αν το Εφορευτικό Συμβούλιο του οποίου είχα την τιμή να προεδρεύω, δεν είχε διεκδικήσει εκ νέου τον ορισμό του για να ολοκληρώσει το έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως έγινε με το απερχόμενο συμβούλιο πριν την ανάληψη των δικών μας καθηκόντων, ουδείς θα ασχολείτο και ο εμπλουτισμός και η αλλαγή θα ήταν υγιής πράξη..
Αλλά παρά την εκ νέου διεκδίκηση, η επιλογή της ριζικής αλλαγής και μάλιστα με πρόσωπα συγκεκριμένων κομματικών αποχρώσεων που δεν εξεδήλωσαν τις προθέσεις τους σύμφωνα με όσα ορίζονται στο σχετικό Νόμο, καθώς και η απαξίωση της σοβαρής προσπάθειας που είχε καταβάλει το απερχόμενο εφορευτικό συμβούλιο, είναι τραγικό για μια τέτοια δομή .

Ελπίζω οι συνεχείς και σεμνές προσπάθειες μας, για καλυτέρευση της εικόνας, της λειτουργικότητας και των παρεχομένων υπηρεσιών, να μην εγκαταλειφθούν και τα 20.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε, που καταφέραμε εν μέσω κρίσης να δεσμεύσουμε για να αλλάξουμε την εικόνα της βιβλιοθήκης Πεταλιδίου , έχοντας έτοιμη και σχετική μελέτη προς τούτο, να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα και φυσικά να μην τα οικειοποιηθούν ως δικό τους έργο οι κομματικοί επερχόμενοι..
Επιβάλλεται ακόμη, η συνέχιση και διεύρυνση της αναβάθμισης του κέντρου πληροφόρησης , με την αξιοποίηση των καινούργιων υπολογιστών που καταφέραμε και αλλάξαμε.
Ευχαριστώ τα μέλη του Συμβουλίου και τους εργαζόμενους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου για την άψογη συνεργασία και τη συμπόρευση σε κάθε καλό που κερδίσαμε για τη μικρή, αλλά σημαντική δομή του τόπου μας, αλλά και τον ίδιο τον τόπο μας.

Φαίνεται πως στην Ελλάδα του 2016, ακολουθείται εκτός άλλων και η πρακτική των τυράννων της αρχαιότητας.
Έτσι οι θέσεις του Κριτία ενός εκ των 30κοντα τυράννων, ταιριάζουν απόλυτα στις παράξενες πολιτικά μέρες μας .
Έλεγε, πως «όποιος θέλει να κυριαρχεί, πρέπει να βγάζει απ' τη μέση όσους θα μπορούσαν να του σταθούν εμπόδιο»
Ας κρατήσουμε όμως τη γνώση, πως οι τυραννίες ποτέ δεν είχαν αίσιο τέλος !

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.