Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα κόκκινα δάνεια διαψεύσθηκαν όπως και για όλα τα ζητήματα της περίφημης διαπραγμάτευσης.
Με τον νόμο 4254/2015 έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Με τον ίδιο νόμο ....

είχαν εξαιρεθεί προσωρινά μέχρι 1-1-2017 τα δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας σε ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 140.000€ . Για τα δάνεια αυτά μας διαβεβαίωνε η «φιλολαϊκη» κυβέρνησή μας ότι θα λαμβάνοταν ειδική πρόνοια κατά την εκπνοή του χρόνου προστασίας και ότι τελικώς θα προστατεύοταν η πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων.
Επίσης με το ίδιο, άρθρο εξαιρούνταν από τη μεταβίβαση σε κερδοσκοπικά funds τα δάνεια πάσης φύσεως, στα οποία είχε εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο δηλ στα σεισμοδάνεια, πυρόπληκτα, δάνεια αυτοδιοίκησης κ.λ.π.

Ωστόσο στις 6/6/2016 με συνοπτικές διαδικασίες και με εκπρόθεσμη τροπολογία για να μην υπάρχει περιθώριο ονομαστικής ψηφοφορίας συνέβησαν τα εξής:

1) Επιτράπηκε η διαχείριση των δανείων με υποθήκη και προσημείωση σε πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 140.000€ από την ισχύ του νόμου (6/6/16). Δηλ. παρά το ότι η κυριότητα των δανείων θα παραμείνει στις τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ελεύθερη η ανάθεση της διευθέτησης και είσπραξης αυτών, σε εταιρείες διαχείρισης από την ημέρα εφαρμογής του νόμου. Αυτό σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι, επιτρέπουν από τώρα την εκτέλεση όλων των διαδικαστικών πράξεων για την προετοιμασία του ξεπουλήματος των δανείων αυτών έτσι ώστε τα μαύρα κοράκια της κερδοσκοπίας από 1-1-2017 να ορμήσουν στα σπίτια μας.

2) Επιτράπηκε και η μεταβίβαση των δανείων που είχαν την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Επομένως με την διαδικασία της είσπραξης αυτών από τους κερδοσκόπους ταυτόχρονα θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος κατά το ποσό των εγγυήσεων του Δημοσίου.
Δέκα εταιρείες, τράπεζες και fuds έχουν προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες ή έχουν εκδηλώσει πρόθεση για να αποκτήσουν άδεια διαχείρισης των κόκκινων δανείων των οποίων το ύψος ανέρχεται σε 98,5 δις ευρώ .

Αν λάβουμε υπόψη και τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς όπου, ο πλειστηριασμός θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και επομένως δεν θα είναι εύκολη η ματαίωσή του με κατάληψη των ειρηνοδικείων, καταλαβαίνει κανείς ότι, η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το ξεπούλημα των περιουσιών μας .

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ότι η επίθεση που δεχόμαστε ως λαός είναι καθολική και τέτοια πρέπει να είναι η απάντηση μας .

Ο Αγροτικός Σύλλογός σας ζητά, να συσπειρωθούμε και να προετοιμάσουμε την απάντησή μας στην επίθεση που δεχόμαστε.
Τα κερδοσκοπικά funds που όχι τυχαία αποκαλούνται DISTRESS FUNDS δηλ funds της θλίψης και της δυστυχίας δεν θα ΕΥΤΥΧHΣΟΥΝ εξοντώνοντάς μας. Θα μας βρούν αντιμέτωπους και αποφασισμένους να αγωνισθούμε για να σώσουμε ότι δημιουργήσαμε εμείς και οι προηγούμενες γενιές.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.