Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Φιλιατρά: Ξανά στο Τοπικό Συμβούλιο το αίτημα Γριβάκη που ζητά την νόμιμη κατανομή τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία [ Video ]

Στα τέλη Απριλίου, είχε συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Φλιατρών, η αίτηση του ιδιοκτήτη της καφετέριας "Αρχαίον" Φώτη Γριβάκη, με την οποία ζητούσε την νόμιμη κατανομή για όλους, στον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που έχουν βγάλει στην πλατεία τα .....

καταστήματα, καθώς όπως υποστήριζε -στην αίτηση του πάντα- ο ίδιος υστερεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητούσε επανακατανομή της πλατείας.
Στην τότε απόφαση που είχε πάρει το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, είχε πει ομόφωνα να παραπέμψει το θέμα στην Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες με ελέγχους.

Το θέμα πήγε στην επιτροπή ποιότητας ζωής, όπου συζητήθηκε στις 9 Ιουνίου. Η Επιτροπή δεν πήρε θέση, επιστρέφοντας το στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, προκειμένου να καλεστούν όλοι οι επαγγελματίες της πλατείας προκειμένου να γίνει μια διαβούλευση και το αποτέλεσμα αυτής να αποστεί εκ νέου στην Ποιότητα Ζωής.

Χθες το Τοπικό Συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει εκ νέου το θέμα. Η πρόσκληση που έγινε προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματός δεν καρποφόρησε καθώς ο βασικός ενδιαφερόμενος κ. Γριβάκης, -όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο- αρνήθηκε να παρευρεθεί.
Έγινε μια μικρή συζήτηση του θέματος ανάμεσα στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση και να προσπαθήσουν να κάνουν μία επαφή κυρίως με τις γειτονικές επιχειρήσεις από τον κ. Γριβάκη μήπως και μπορέσουν να βρουν μια χρυσή τομή.

Δείτε το σχετικό Video από την χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και κάτω από το Video παραθέτω μια πρόταση για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.



Το Filiatra News βλέποντας το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις όποιες συζητήσεις γίνουν -αν γίνουν- χωρίς να παίρνει το μέρος κανενός, και προκειμένου να προλάβει το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου που αν γίνει θα είναι ότι χειρότερο και για τα μαγαζιά αλλά ακόμα χειρότερα για την πόλη, καταθέτει την παρακάτω πρόταση δημόσια σε όλους τους επαγγελματίες της πλατείας να την σκεφθούν σοβαρά και ψύχραιμα και αν είναι δυνατόν ας γίνει μια βάση συζήτησης.
Δεν λέω ότι είναι αλάνθαστη αλλά δεν είναι και "άκυρη". ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ότι δεν υπάρχει από πλευράς μου ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Είναι μια πρόταση καθαρά πυροσβεστικού χαρακτήρα και ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους Επαγγελματίες. ΑΝ θέλετε την συζητάτε, αν θέλετε την απορρίπτετε. Εσείς θα το αποφασίσετε.
Η πρόταση είναι η εξής:

Αν υπάρχει η δυναντότητα, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να κάνει μια μελέτη για όλη την πλατεία, χωρίς να χαλάσει ούτε χιλιοστό γωνίας από τις πέργκολες που ήδη υπάρχουν -που είναι ότι καλύτερο υπάρχει- να ορίσουν βάση μελέτης πάντα- τον ανώτατο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που θα ισχύει για όλες τι επιχειρήσεις της πλατείας έτσι ώστε κανένας να μην υπερτερεί, και κανένας να μην υστερεί και όλοι να δουλέψουν ισόνομα και δίκαια. Ακόμα και αν χρειαστεί μετακίνηση ορίων λίγο αριστερά και λίγο δεξιά.
Οσο για τον ανώτατο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων θα τον ορίσει η μελέτη της τεχνικής Υπηρεσίας και θα γίνουν οι σχετικές διαγραμμίσεις και τοποθέτηση κάποιων γλαστρών που ενδεχομένως θα παίζουν και τον ρόλο της οριοθέτησης χώρου για το κάθε μαγαζί μαζί με την διαγράμμιση. Όσα τραπεζοκαθίσματα είναι πάνω από το ανώτατο όριο που θα προβλέπει η μελέτη εννοείται πως θα πρέπει να αποσυρθούν.
Ενα παράδειγμα. Αν η Τεχνική υπηρεσία με την μελέτη ορίσει για παράδειγμα τα 100 ή 120 ή 150 τραπεζοκαθίσματα, αυτός ο αριθμός θα ισχύσει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
Αυτή είναι η πρόταση, επεξεργαστείτε την στο μυαλό σας κι πράξτε αναλόγως.

ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΑ. ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.