Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Περικλής Μαντάς: «Η ανάπτυξη της Τριφυλίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιοποίηση του λιμανιού της Κυπαρισσίας».

Μία από τις πρώτες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, ήταν η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Αποτελεί βαθειά μας πίστη ότι η ανάπτυξη ενός τόπου πηγάζει μέσα από επενδύσεις στον τομέα των υποδομών.

Η Τριφυλία αποτελεί μια .....

δυναμική περιοχή για την Πελοπόννησο και μπορεί να συμβάλλει αθροιστικά στην υπεραξία του τουριστικού της προϊόντος.

Η τελική ένταξη του λιμανιού της Κυπαρισσίας στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δρομολογεί την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες σύντομα θα ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου.

Η Περιφερειακή Αρχή, θέλοντας να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, χρηματοδοτεί την εκπόνηση ενός master plan. Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο θα δώσει την στόχευση που χρειάζεται η χρήση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, θα μελετήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής του, θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και του περιβάλλοντος χώρου και θα αποτελέσει το κρίσιμο εργαλείο ανάπτυξης για μελλοντικές επενδύσεις.

Ακόμη μια δέσμευσή μας στους πολίτες γίνεται πράξη. Δημιουργούμε με σταθερά βήματα, τις συνθήκες ανάπτυξης του τόπου μας.
Η Τριφυλία αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις και στους στόχους της περιφερειακής αρχής.

Περικλής Μαντάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.