Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Φιλιατρά: Ολοκληρώθηκε η Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε πολλά σημεία της πόλης απο τον Εμπορικό Σύλλογο

Ολοκληρώθηκε σχεδόν και το δεύτερο πλάνο τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους δρόμους των Φιλιατρών με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών..

Επειδή δεν είχε γίνει ενημέρωση από τον σύλλογο και για το πρώτο πλάνο οι δρόμοι που έχουν φωτιστεί είναι οι εξής:

- Στην είσοδο της πόλης από το ``ΒΟΡΕΕΙΟΝ`` μέχρι το café ΑΡΧΑΙΟΝ.
- Στην οδό Πασχαλίγκου
- Στην οδό Δημ. Καραβίτη
- Στην οδό Σπέτζα από το café ΒΙΟΛΕΤΑ μέχρι την οδό δεκατεσσάρων
- Στην οδό Δ. Κεφαλά από την κεντρική πλατεία έως τον Άγιο Ιωάννη
- Σε όλο τον πεζόδρομο
- Στις οδούς Αντωναροπούλου και Παναγιώταρου (οδοί κάθετοι στον πεζόδρομο)
- Στην οδό στρατηγού Μακρυγιάννη από την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου μέχρι και το κατάστημα ΄΄LIRCO΄΄
- Στην οδό Χαραλάμπους από την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου μέχρι το Δημαρχείο
- Στην Εθνική οδό στο κομάτι μπροστά από την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου και μέχρι την έξοδο της πόλης προς τους Γαργαλιάνους και το κατάστημα του Λυμπερόπουλου Χαρίλη
- Στην οδό Κανάρη από την πάνω πλευρά της εκκλησίας του Άγιου Χαράλαμπου και μέχρι την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και το κατάστημα ΄΄ΧΩΡΙΑΤΗΣ PACK΄΄
- Στην οδό Κολοκοτρώνη από την Εθνική τράπεζα και μέχρι την οδό Κανάρη
- Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από την κεντρική πλατεία και μέχρι την οδό Βορείου Ηπείρου και το κατάστημα ΄΄AGROLAND΄΄του Χριστόφορου Μεϊντάνη.

Το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων που τοποθετήθηκαν είναι περίπου 100. Το έργο αυτό πιστεύουμε πως έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες που αν και ομολογουμένως κακής ποιότητας καταδεικνύουν την διαφορά των δρόμων πριν και μετά τον φωτισμό τους



Απομένουν βέβαια κάποια κομμάτια που θα ήταν καλό να γίνουν, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή αδυνατούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Συνεπώς ενημερώνουμε τους πολίτες των Φιλιατρών ότι το επόμενο πλάνο θα περιλαμβάνει το δρόμο από την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου, προς την έξοδο προς την Αγία Κυριακή και μέχρι τα ελαιοτριβεία ΄΄Χαλιακόπουλου΄΄ και ΄΄ Μεϊντάνη΄΄ , τις οδούς Δεκατεσσάρων και Αναπαύσεως και τη συνέχιση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από το κατάστημα ΄΄AGROLAND΄΄ του Χρ. Μεϊντάνη έως το Κέντρο Υγείας.

Επιπλέον, στα άμεσα σχέδια μας είναι και ο φωτισμός της πλατείας και ειδικότερα του σιντριβανιού της πόλης μας καθώς και ο φωτισμός του χώρου πίσω από το Ηρώο, ώστε να παύσει να είναι ένας χώρος που συχνάζουν διάφοροι πίνοντας, πετώντας μπουκάλια ακόμα και αφοδεύοντας στον συγκεκριμένο χώρο.
Πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος χρειάζεται επειγόντως ανάπλαση μέσω περισσότερου φωτισμού και κούρεματος των δέντρων. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται από την πλατεία το ρολόι της πόλης μας, καθώς αυτό αποτελεί ένα σημείο άξιο αναφοράς της πόλης μας, πραγματικό στολίδι.

Για όλα τα παραπάνω βέβαια θα υποβάλουμε σχετική αίτηση στο Δήμο καθότι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές μας, αλλά είμαστε βέβαιοι πως, όπως και με την τοποθέτηση των προαναφερθέντων φωτιστικών σωμάτων, θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Για να γίνει κατανοητό από όλους πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός σε μια πόλη προτρέπουμε όλους (πολίτες αλλά και ιθύνοντες) να αναζητήσουν το βίντεο



και να σταματήσουν την εικόνα στο 1λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Στο σημείο αυτό, εάν κανείς δεν είναι ιδιαιτέρως παρατηρητικός , θα θεωρήσει ότι δεν είναι στα Φιλιατρά, αλλά σε ένα όμορφο μέρος που θα ήθελε να επισκεφθεί άμεσα.
Χωρίς αυτο να σημαίνει ότι η πλατεία των Φιλιατρών υστερεί σε ομορφιά μιας και είναι γνωστό ότι είναι από τις ποιο όμορφες της Ελλάδας αλλά αυτό πρέπει να αναδειχτεί!

Αναφέροντας όλα τα παραπάνω και με αφορμή επανειλημμένες ερωτήσεις πολλών Φιλιατρινών πολιτών, ορισμένοι εκ των οποίων διαμένουν ακόμα και στο εξωτερικό, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η πολίτη ότι μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί προς συνδρομή του έργου του Συλλόγου μας, στον κάτωθι λογαριασμό του Συλλόγου, αναγράφοντας στην αιτιολογία κατάθεσης την λέξη ``ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ``.

ΙΒΑΝ : GR 700140 6110 6110 0200 2001 083

Τέλος ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες ότι η υποχρεωτική συνδρομή των μελών προς τον Εμπορικό Σύλλογο είναι 10 ευρώ το εξάμηνο ή 20 ευρώ το χρόνο και πρέπει να κατατίθεται στον προαναφερθέντα λογαριασμό του Συλλόγου με την αιτιολογία ΄΄ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ΄΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.