Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους «πρόσφυγες επενδυτές» του Μάρδα

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση-βόμβα του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, βάσει της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μελετά σχέδιο .....

για τον έλεγχο του οικονομικού προφίλ των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ώστε να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης για να παραμείνουν στην Ελλάδα, εφόσον επενδύσουν ποσά από 250.000 ευρώ και άνω.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Δ. Μάρδας ούτε λίγο ούτε πολύ άρχισε να μιλά για δήθεν «εναλλακτικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης» και είπε χαρακτηριστικά: «Θα εξετάσουμε το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας. Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το από πού θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται πως δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στη χώρα, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες σε πλήρη απόγνωση έχουν εγκλωβιστεί και ζητούν να φύγουν όπως – όπως στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και ο κ. Μάρδας, φαίνεται πως διαθέτουν περίεργο χιούμορ: μιλάνε για «πρόσφυγες επενδυτές» τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν στη λάσπη και το κρύο της Ειδομένης. Αλήθεια, πόσοι από αυτούς έχουν τόσο «μεγάλα κεφάλαια», όπως διατείνεται ο κύριος υφυπουργός, ώστε να επιθυμούν να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο ή στο λιμάνι του Πειραιά;

Και εντάξει, ας υποθέσουμε ότι πράγματι υπάρχουν κάποιοι που διαθέτουν αυτά τα χρήματα, ειλικρινά είναι ο αριθμός τους ικανός, ώστε να τροφοδοτήσει την ελληνική οικονομία και να την επαναφέρει σε ρυθμούς ανάπτυξης;
Η πρόταση Μάρδα στερείται λογικής, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες υπουργικά κλιμάκια που μετέβαιναν στην Ειδομένη μιλούσαν για μια «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση»!

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς: πού τους είδαν τους «πρόσφυγες επενδυτές» οι «φωστήρες» της κυβέρνησης; Γιατί, και πριν από τον Δημήτρη Μάρδα και ο έτερος «συγκάτοικός» του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Ξυδάκης μιλούσε σε εφημερίδες του εξωτερικού για δυνατότητες εκμετάλλευσης του συγκριτικού πλεονεκτήματος των προσφύγων από την Ελλάδα.

Τη στιγμή που η ίδια η Ευρώπη εθελοτυφλεί μπροστά στο μείζον θέμα της προσφυγικής κρίσης, τα «ξεφτέρια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλέπουν «συγκριτικά πλεονεκτήματα», «μπίζνες» και επενδύσεις διά των προσφύγων και των μεταναστών.

Το twitter «τρολάρει» τον Μάρδα
Βεβαίως, η πρόταση του Δ. Μάρδα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από τα social media. Στο twitter το hashtag #mardas πήρε «φωτιά», στον απόηχο των δηλώσεων του υφυπουργού Εξωτερικών.

Πιπιλή: Να αποπεμφθεί ο Μάρδας
«Να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Μάρδας από την κυβέρνηση, Δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις», είπε στον ΣΚΑΪ από πλευράς ΝΔ η Φωτεινή Πιπιλή, αντιδρώντας στα λεγόμενα του υφυπουργού.
«Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα. Εχει κάνει άλλες 4-5 άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία», σχολίασε η κ. Πιπιλή.

Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.