Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Φιλιατρά: Μια ολόκληρη γειτονιά 20 οικογενειών ζεί στις σκόνες και τις λάσπες [ Φωτο + Video ]

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, δεν είναι τρία αλλά δέκα και πλέον χρόνια που οι κάτοικοι ενός τετραγώνου στον Άγιο Αθανάσιο Φιλιατρών ζουν τα καλοκαίρια με τις σκόνες και τον χειμώνα με τις λάσπες.
Αυτό καταγγέλλουν μερικοί από τους είκοσι .....

κατοίκους αυτού του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου και ζητούν απλά το αυτονόητο. Ζητούν να μην είναι πολίτες Β και Γ κατηγορίας.

Μιλώντας στον φακό του Φιλιατρά news o Αλέξης Γριβοκωστόπουλος, κάτοικος της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, τόνισε ότι από το 2011 που έφτιαξε το σπίτι του υπάρχουν οι υποδομές για αποχέτευση αλλά άσφαλτος όμως δεν πέφτει. Μας τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν οικονομικά στο να πέσει η άσφαλτος και να ζήσουν σαν άνθρωποι.

Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Καππής που μένει στην περιοχή, τόνισε ότι από τον δήμο είχαν πει πως όταν φτιάξουν την αποχέτευση θα ρίξουν την άσφαλτο. Αλλα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Κάθε φορά όλο και κάτι άλλο που πρέπει να φτιαχτεί θα πρέπει να προηγηθεί και μετά να πέσει η άσφαλτος.

Ο Ξυλουργός Καναλουπίτης Παναγιώτης που διατηρεί την επιχείρηση του στην περιοχή, δήλωσε ότι πληρώνει ακριβά Δημοτικά Τέλη για μια κατάσταση η οποία δεν τα δικαιολογεί σε καμία περίπτωση.
Ακόμα και τον κάδο απορριμάτων τον αγόρασε ο ίδιος προκειμένου να έχει μια στοιχειώδη καθαριότητα. Ζητώ να μου παρέχει ο δήμος αυτά που πληρώνω κατέληξε ο κ. Καναλουπίτης.

Από την πλευρά της η Κ Ελένη Μακρή τόνισε ότι έχει φτιάξει το σπίτι της από το 1981 που άνοιξαν τον δρόμο και μετά έφτιαξε το σπίτι της. Πολύ αργότερα έγιναν και άλλα σπίτια και έτσι έγινε η διασταύρωση.
Στην περιοχή κατοικούν πάνω από 20 νέες οικογένειες με πολλά παιδιά και ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την σκόνη που αναπνέουν τα παιδιά.
Ο άντρας μου είπε η κ Μακρή έχει πρόβλημα υγείας και η σκόνη είναι θάνατος.
Έχουν γίνει πολλές φορές διαμαρτυρίες στον δήμο αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι. Λάβαμε υποσχέσεις ναι θα γίνει είναι θέμα χρόνου κλπ κλπ αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι.

Η κ. Μακρή καταλήγοντας παρακάλεσε μέσω της κάμερας του Φιλιατρά News τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα να επισκεφθεί την συνοικία και να κάνει ό ίδιος αυτοψία στον χώρο και να δούνε όλοι μαζί πώς μπορεί να δωθεί άμεσα λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.