Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ – Ο Ασημακόπουλος «τα χώνει άγρια» στον Καλκαβούρα!

Με επιστολή εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννη Καλακαβούρα συστρέφεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Ασημακόπουλος.

Ο κ. Ασημακόπουλος στην επιστολή ανααίρεται στην αφαίρεση του λόγου από τον κ. Κ αλκαβούρα σε θλεμα που έιχε ετοιμάσει για τον χλοοτάπηα στο νέο γήπεδο.

Αναλυτκά η επιστολή αναφέρει:

«Βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας με αριθμό απόφασης 254/2011 στο άρθρο 4 αναφέρει τα εξής: Μετά το δήμαρχο , εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και στη συνέχεια οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων ή Εκπρόσωποι Τοπικής Κοινότητας προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις , κ.λ.π.

Πουθενά δεν αναφέρει ότι υπάρχει τρόπος, δυνατότητα ή μηχανισμός αποφυγής ή τρόπος αναβολής του δικαιώματος των δημοτικών συμβούλων να απευθύνουν ερωτήσεις ή να θέσουν θέματα προς συζήτηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης-2ου-2016 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας πρότεινε να αποφασισθεί από το Σώμα αν θα μιλήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κάτι τέτοιο κρίνεται όχι μόνο παράτυπο, εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά στον Κανονισμό, αλλά και απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και σοβαρότατων προβλημάτων, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του κόσμου εκφράζονται μέσα από τους αντιπροσώπους τους (δημοτικούς συμβούλους κ.λ.π.)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν της 19ης-2ου-2016 είχα προετοιμαστεί να θέσω ξανά το θέμα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Εράνης. Δυστυχώς όμως μου αφαιρέθηκε του κατά τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου κατοχυρωμένο δικαίωμα να μιλήσω.

Παρακαλώ όπως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο “εξετασθεί” η παράτυπη αυτή ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , δια της απλής ανατάσεως της χειρός ή δια βοής να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο από τους λοιπούς συμβούλους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.