Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Σημαντική αύξηση τα επόμενα χρόνια λόγω των πλεονεκτημάτων της μεθόδου

«Η λαπαροσκοπική χειρουργική σημειώνει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης και αντιπροσωπεύει το 25-30% των συνολικών χειρουργικών επεμβάσεων, σημειώνοντας αύξηση περίπου 8% ετησίως σε παγκόσμια κλίμακα, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί .....

σημαντικά τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των σημαντικών πλεονεκτημάτων της μεθόδου, που πλεονεκτεί πλέον και στη χειρουργική του παχέος εντέρου» τονίζει σε δηλώσεις του ο Δρ. Γιώργος Σάμπαλης, χειρουργός λαπαροσκόπος, Διευθυντής Χειρουργός της Ευρωκλινικής Αθηνών, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Παχέος Εντέρου(European Colorectal Congress), που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη στο Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας.

Η μεγάλη ακρίβεια στους λεπτότατους χειρισμούς που απαιτεί η λαπαροσκοπική χειρουργική, επιτρέπει την πραγματοποίηση πολύπλοκων επεμβάσεων όπως είναι αυτές του παχέος εντέρου, με σημαντικό υποβοήθημα τη μεγάλη μείωση του εύρους της χειρουργικής τομής, μείωση του μετεγχειρητικού άλγους και του μετεγχειρητικού χρόνου νοσηλείας και ανάρρωσης σε σχέση με την ανοικτή επέμβαση, γεγονός που μεταφράζεται σε κέρδος για τον ασθενή, αλλά και για τους ιδιωτικούς και δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς που επιβαρύνονται με μικρότερες συνολικά δαπάνες περίθαλψης.

Οι σημερινές εφαρμογές της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, -η οποία σημειωτέον διδάσκεται πλέον στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις αυτόνομης ειδικότητας-εμπλουτισμένες πλέον από τη συνεχόμενη εκπαίδευση, την τεχνολογική ανάπτυξη, την απόκτηση σημαντικής διεθνούς και πανελλήνιας εμπειρίας, έχουν επεκταθεί σ’ ένα πλήθος επεμβάσεων άνω και κάτω κοιλίας, περιλαμβάνοντας ασθένειες καλοήθεις όπως η εκκολπωματίτιδα, αλλά και κακοήθεις όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, που αποτελεί μάστιγα του 21ου αιώνα.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Σάμπαλη στο τηλ. 210- 6001302 ή με τον κ. Ηλία Κωνσταντινίδη στο τηλ 6946-907346


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.