Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Αναδιάρθρωση με... καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων - "Φωνές" από την Τριφυλία για τους σχεδιασμούς (Video)

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις ανά την Επικράτεια των Σχεδίων αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιούνται παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας. Σήμερα σειρά είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη και κατά την διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε η πρόταση για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά τη Μεσσηνία πάντως το σχέδιο που βρίσκεται στην .....

φάση διαβούλευσης, προβλέπει καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχεται η περιοχή της Τριφυλίας, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία με τον χάρτη της Μεσσηνίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό και ήδη τέθηκε σαν αίτημα η επανεξέταση της πρότασης σε ότι αφορά κυρίως την Τριφυλία. Ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωση, ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψιν των αρμοδίων και οι προτάσεις των κατά τόπους Ενώσεων.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η περιοχή να δεχθεί αυτή την υποβάθμιση.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στην δική της παρέμβαση η Περιφέρειας Πελοποννήσου δια του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη σημειώνει ότι «Οποιαδήποτε πολιτική αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα πρέπει να συνάδει με πολιτικές μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να είναι αποτελεσματική», σημειώνοντας ότι «μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να απολαμβάνει το μέγιστο της πολιτικής συναίνεσης και να έχει χρονικό βάθος δεκαπενταετίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε αφενός, ότι προκειμένου μια μεταρρύθμιση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να συνοδεύεται από επενδύσεις και, αφετέρου χαρακτήρισε θετικά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θέτει αυστηρά οικονομικά κριτήρια και δεν έχει αποκλειστικό στόχο την οικονομία κλίμακας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που βρήκε τρόπο να εντάξει στο πρόγραμμά της του ΕΣΠΑ κωδικό για τις υποδομές της Αστυνομίας» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο θέμα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της, και χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση κάθε Περιφέρειας να αναλάβει ποσοστό του κόστους της λειτουργίας των υποδομών αυτών.

«Συναντήσαμε δυσκολίες και αμφισβητήσεις όταν εξαρχής εντάξαμε στο πρόγραμμά μας την ενίσχυση των υποδομών αυτών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης «δικαιωθήκαμε ωστόσο και πλέον είμαστε έτοιμοι να τις χρηματοδοτήσουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020».

Αφού εξήρε το επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αστυνομία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ειδική μέριμνα για την ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση αυτή τη στιγμή.

«Η Αστυνομία έχει σημαντική ευθύνη για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς η λειτουργία της σχετίζεται άμεσα με τα ζητήματα ασφάλειας, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα τα θέματα παραβατικότητας στις αγροτικές υποδομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.