Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: «Ως εδώ! Δε θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση!»

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Εργαζόμενοι, πολίτες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων έκαναν σαφές πως δε θα επιτρέψουν περαιτέρω ......

υποβάθμιση του νοσοκομείου, αλλά αντίθετα αγωνίζονται και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για αναβάθμισή του.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων, το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου, που έχει σταματήσει και δε φαίνεται να ολοκληρώνεται ενώ το ΕΣΠΑ τελειώνει, αλλά και η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Εμμανουήλ Πρασσόπουλος, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως «ο αγώνας θα έχει και συνέχεια και διάρκεια και δυναμική!».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα τρία βασικά αιτήματα του Σωματείου, που είναι: Πρώτον, ότι έχουν σταματήσει και δε συνεχίζονται τα έργα της αναδιαρρύθμισης του ισογείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτό αποτελεί ένα μεγάλο φόβο για εμάς και συνδυάζοντάς το με κάποιους πονηρούς που είχαν πονηρές σκέψεις για την υποβάθμιση του νοσοκομείου – θα θυμάστε όλοι ότι από το 2011 θέλανε να το κάνουνε κέντρο υγείας αστικού τύπου. Ίσως η συμπεριφορά των ιθυνόντων να πηγαίνει και προς τα εκεί». Συνέχισε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο έργο και τα προβλήματα, τα εμπόδια και τις διακοπές εργασιών που έγιναν. «Εγώ θα σας πω αλήθειες. Αυτή τη στιγμή δε φταίει ο εργολάβος.

Φταίνε οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, στην Περιφέρεια, στο υπουργείο, στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (σ.σ. για την οποία είπε ότι δεν ασχολείται με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας)», συμπλήρωσε και τόνισε: «Ως εδώ! Εμείς οι εργαζόμενοι, οι πολίτες της Τριφυλίας, δε θα τους το επιτρέψουμε! Και θα δρομολογήσουμε αγώνες τέτοιους που ούτε καν μπορούν να σκεφτούν!». Αναφέρθηκε, επίσης, σε μελετητικά κενά και ασάφειες και άφησε αιχμές για όσους έκαναν και όσους παρέλαβαν και ενέκριναν μια τέτοια μελέτη. «Το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει χθες. Τα έργα του ΕΣΠΑ τελειώνουν 20 Δεκέμβρη και όσα δεν έχουν τελειώσει, συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν. Το έργο στο νοσοκομείο γιατί δε συνεχίζεται; Τι έχουν στο μυαλό τους; Τι έχουν υπόψη τους να κάνουν; […] Κέντρο υγείας δε θα γίνει! Δε θα γίνει! Δε θα τους περάσει!

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από την ίδρυσή του έχει προσφέρει υπηρεσίες, έχει σώσει ζωές..», τόνισε ο κ. Πρασσόπουλος και αναφέρθηκε στις ελλείψεις γιατρών και τις συνέπειες των μνημονίων στη δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Δήμου στον αγώνα των εργαζομένων και την απόφαση να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια που υπονομεύει τη λειτουργία των μονάδων υγείας στην Τριφυλία, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Ο εκπρόσωπος των γιατρών, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη διαμαρτυρία για το έργο που έχει σταματήσει και μίλησε για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε πως είναι παρόντες για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Μίλησε δε για τις ευθύνες των κυβερνήσεων που υλοποιούν τα μνημόνια και υποβαθμίζουν την υγεία.

Σε δήλωσή του, δε, ο μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Κουτσούλης, τονίζει: «Για μία ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μέσα σε ένα χρόνο. Δυστυχώς, αυτή η παράσταση έχει θύτες και θύματα. Θύτες είναι η αδυναμία και η ανευθυνότητα της πολιτείας να ολοκληρώσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα το έργο ανακαίνισης στο ισόγειο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, όταν μάλιστα περισσεύουν οι υποσχέσεις για μη κλείσιμο και αναβάθμισή του σε κάθε προεκλογική περίοδο. Θύματα οι πολίτες της Τριφυλίας και της Ολυμπίας που βλέπουν την τελευταία μονάδα νοσηλείας και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην περιοχή να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.

Επειδή όμως από λόγια, ψηφίσματα και υποσχέσεις χορτάσαμε, καλώ άμεσα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Σώμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας του τόπου μας και να παρευρίσκονται σε αυτή τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας όσο και ο υποδιοικητής, καθώς και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Να κληθούν σε αυτή και οι βουλευτές του νομού και, επιτέλους, να πάρουν θέση όλοι δημόσια και να ενημερωθούν οι πολίτες.

Είναι κρίμα να έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις του υπουργείου Υγείας, σε γραμματείες, στις Υ.Π.Ε, πολλοί Μεσσήνιοι πολιτικοί και η Τριφυλία να πασχίζει να κρατήσει το αυτονόητο δικαίωμα της, που είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος!».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.