Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Φιλιατρα: Επιτέλους εγινε η αποπεράτωση του μνημείου πεσόντων αεροπόρων στην Δεκατεσσάρων

Επιτέλους και μετά από συνεχείς οχλήσεις και τις ενέργειες του Παναγιώτη Λάλουση και φυσικά με την υποστήριξη του αντιδημάρχου κ.Βασίλη Παπαθεοδοσίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Παναγιώτη Φαρμάκη σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποπεράτωσης του Μνημείου Φιλιατρινών Πεσόντων Αεροπόρων.

Το UHT του Α7......

βαμμένο στα χρώματα παραλλαγής κοσμεί το μνημείο που κατ΄απαίτηση των Φιλιατρινών εν ενεργεία και εν αποστρατεία Φιλιατρινών Αεροπόρων στήθηκε στο χώρο αυτό για να θυμίζει σε όλους τη θυσία των συμπατριωτών μας Αεροπόρων.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου θα γίνει μετά από συνεννόηση του Δήμου με την Δνση Α5 του ΓΕΑ.

Το μνημείο είχε γίνει ένα φάντασμα για χρόνια. Είχαν τοποθετήσει ένα φτερό από αεροπλάνο το οποιο τον είχαν βάψει λευκό και δε θύμιζε με τίποτα αεροπλάνο.
Μετά από επίμονες επισκέψεις ο κ.Λάλουσης Παναγιώτης στον αντιδήμαρχο ο κ.Παπαθεοδοσίου συγκάλεσε συμβούλιο δημοτικό και τελικά βγήκε ένα οικονομικό κονδύλi για την τελειοποίηση του έργου.

Έτσι βάφτηκε το φτερό σε χρώμα παραλλαγής και κατάλαβαν ο κόσμος τη ήταν αυτό που τόσα χρόνια έστεκε εκεί , τοποθετήθηκαν πλάκες πεζοδρομίου, αλυσίδες στα κολονάκια, γράφτηκαν σε μαρμάρινη πλάκα τα ονόματα των Φιλιατρινών ηρώων της αεροπορίας,τοποθετήθηκε κοντάρι για τη σημαία και διαμορφώθηκε ο χώρος.

Ας τιμήσουμε επιτέλους τους ηρωές μας.

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζω μόνο να εκλείψει πλέον το φαινόμενο να ξαπλώνουν και να λιάζονται οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιώτας το φτερό για πλάτη ξαπλώστρας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.