Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Κουρουμπλής καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου για τους επίορκους- Καταθέτει άμεσα ρύθμιση επαναφέροντας το προηγούμενο καθεστώς

Την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου με τον οποίον, λόγω μη έγκαιρης σύγκλισης των πειθαρχικών συμβουλίων, επιστρέφουν σωρηδόν επίορκοι στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, μόλις ......

μία ημέρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των κυρίων Κατρούγκαλου και Βερναρδάκη κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξαν ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων ελεγχόμενων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε μία διαφορετική, πιο δραστική, λύση.

Μιλώντας στον real fm, κατέστησε σαφές ότι μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει διάταξη με την οποία θα καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου και θα επαναφέρει το προηγούμενο αυστηρότερο καθεστώς. Μάλιστα, όπως είπε, έχει συνεννοηθεί και με τον (υφιστάμενό του) κ. Βερναρδάκη: «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, μέσα από αυτό το θέμα αναδεικνύεται η αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα.

Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναρδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μια διάταξη, να συνεχιστεί η κατάσταση η προηγούμενη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, απαντώντας στο ερώτημα πότε αναμένεται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία: «Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη… Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ερωτηθείς αν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, είπε: «Δεν πρέπει να επιστρέψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.