Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΣ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ

Παρακολούθησα το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, μια τουριστικού ενδιαφέροντος εκπομπή, στο κανάλι του ΣΚΑΪ, που ονομάζεται Happy Traveler και που έδειχνε αξιοθέατα τουριστικά μέρη της Μεσσηνίας.
Απογοητεύτηκα και είμαι .......

βέβαιος ότι και άλλοι Φιλιατρινοί που είδαν αυτή την εκπομπή, θα αισθάνθηκαν το ίδιο, βλέποντας να προβάλλονται τα τουριστικά ενδιαφέροντα πολλών άλλων γειτονικών πόλεων και για τα Φιλιατρά, το μόνο αξιοθέατο που τράβηξε το ενδιαφέρον του «Happy Traveler», ήταν …ο Πύργος του Άϊφελ!!!

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, αν αισθάνθηκαν πλην της απογοήτευσης και κάποια ντροπή, όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι φορείς για την τουριστική προβολή της πόλης μας, με τα θλιβερά αυτά κατάντια των Φιλιατρών. Και δεν αναφέρομαι στη μη προβολή των τετριμμένων αξιοθέατων της πόλης μας, όπως είναι η Πλατεία, το Σιντριβάνι, το Ρολόι, το Γυμνάσιο κλπ, που δεν τραβούν πλέον το ενδιαφέρον του σημερινού τουρίστα, αλλά στην καθόλου προβολή του ωραίου Στόμιου μας και του γραφικού Αγρίλη μας, που θα μπορούσαν, εάν το θέλαμε πραγματικά, να ανταγωνιστούν ισάξια, πολλά άλλα αξιοθέατα μέρη της Μεσσηνίας.

Εκείνο δε που είναι το πιο απογοητευτικό και συνάμα το πολύ θλιβερό, είναι η καθόλου προβολή των ασυναγώνιστων Φιλιατρινών γεωργικών προϊόντων μας, όπως είναι το εξαιρετικό λάδι μας και τα περιζήτητα κηπευτικά μας. Βέβαια, την ευθύνη εδώ έχουν κυρίως οι Φιλιατρινοί παραγωγοί, έμποροι και επαγγελματίες, που δεν κατάφεραν ποτέ να τυποποιήσουν κανένα δικό μας ποιοτικό προϊόν, κάτι που είναι εντελώς απαραίτητο σήμερα σε όλο τον κόσμο, για την προβολή του οιουδήποτε προϊόντος.

Οι καιροί ού μενετοί, φίλοι μου συμπολίτες. Αν δεν προχωρήσουμε σε άμεσες τυποποιήσεις κάποιων εξαιρετικών προϊόντων μας, το μέλλον θα είναι δυστυχώς δικό μας.

Κώστας Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.