Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλιατρά: Με θετικό πρόσημο αξιολογησε την χρονιά που πέρασε για την Δ.Ε. Φιλιατρών ο Παναγιώτης Φαρμάκης [ VIDEO Συνέντευξη ]

Για τον απολογισμό τους ενός έτους στην προεδρία της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, μίλησε χθες αποκλειστικά στο Φιλιατά News ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε δύσκολη την χρονιά που πέρασε αφού βρήκαν πολλά προβλήματα από προηγούμενες δημοτικές περιόδους.
Επεσήμανε ότι ο στόλο των οχημάτων είναι γερασμένος κακοσυντηρημένος και με πολλά προβλήματα στην έλλειψη προσωπικού με κακοσυντηρημένα δημοτικά κτήρια.
Ειδικότερα για το δημαρχείο Φιλιατρών επεσήμανε ότι πρόκειται να γίνει μια ανακαίνιση με αλλαγές κουφωμάτων εσωτερική ασφάλεια

Αναφέρθηκε σε πολλές ......

παρεμβάσεις που έγιναν σε δρόμους μέσα στην πόλη τόσο σε κεντρικούς όσο και σε δευτερεύοντες δρόμους και τόνισε ότι παρόμοια παρέμβαση θα γίνει και μέχρι το τέλος του 2015.

Χαρακτήρισε την χρονιά που πέρασε ως θετική με τα λίγα οικονομικά μέσα που υπήρχαν λόγω έλλειψης κεντρικών πόρων. Παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει το έργο των συνδέσεων της ύδρευσης για να καταργηθεί το παλιό δίκτυο.

Δεν έγινε πάλι λόγω οικονομικών δυσχερειών κυρίως των capital Control η αποκατάσταση στο στάδιο Φιλιατρών (καινούριο γήπεδο). Εγινε μελέτη για το τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του τάπητα, ανατέθηκε σε εργολάβο άλλα λόγω των capital Control η υπόθεση πήγε πίσω.

Για την καθαριότητα είπε ότι έχει ζητήσει να μπουν στους λογαριασμούς νερού κάποια σημεία του κανονισμού καθαριότητας με τις υποχρεώσεις του δήμου αλλα και των πολιτών. Επεσήμανε ότι η καθαριότητα θα περάσει σε ιδιώτες και αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί.
Έτσι απελευθερώνονται υπάλληλοι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες.

Ο κ. Φαρμάκηςε ρωτήθηκε για την επικρατούσα κατάσταση στην νεα δεξαμενή της πόλης και παρόλο που σε παλαιότερο τοπικό συμβούλιο είχε ληφθεί απόφαση να περιφραχθεί ο χώρος, αν μπουν λουκέτα στα καπάκια της δεξαμενής για να μην υπάρξει καμία πρόσβαση από τον οποιονδήποτε.

Για τους αγωγούς ομβρίων υδάτων είπε ότι έχουν καθαριστεί σε πάρα πολλά σημεία οι βάνες απορροής και ζήτησε από τους πολίτες την δική τους συνεργασία ωστε ο καθένας μια βάνα που έχει κοντά του να φροντίσει να την διατηρεί καθαρή.

Για τα παράπονα που εκφράζει ο κόσμος ότι δεν βρίσκει στο δημαρχείο κάποιον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ή πρόεδρο τοπικού Συμβουλίου τόνισε ότι τόσο ό ίδιο όσο και ο Αντιδήμαρχος είναι συνεχώς διαθέσιμοι, είτε προσωπικά είτε τηλεφωνικά.
Επεσήμανε ότι η Θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου δεν είναι έμμισθη θέση όπως του Αντιδημάρχου αλλά παίρνει μια μικρή αποζημίωση.

Για το σύστημα με τα GPS που έχουν εγκατασταθεί στα οχήματα του δήμου, είπε ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά, και ανα πάσα στιγμή τουλάχιστον ο λιδιος ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να δει που είναι το κάθε όχημα εκείνη την στιγμή.
Τα οφέλη του είναι ότι μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση του στόλου των οχημάτων.

Δείτε την συνέντευξη που πήραμε από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου


1 σχόλιο:

  1. Όπως διαπιστώνετε και στο Videο, οι συνεντεύξεις που δημοσιεύονται εδώ δεν είναι στημένες.
    Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ από πριν τις ερωτήσεις που θα του υποβληθούν. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.