Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Βόμβα» Χριστοδουλάκη: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπέρογκα τους πελάτες

Μια είδηση – «βόμβα» επεφύλαξε ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την παράδοση του υπουργείο στον Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε, κατά τη σύντομη θητεία του διαπίστωσε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπερβολικά τους καταναλωτές και ......

ήδη έχει παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Επεσήμανε μάλιστα στον κο Σπίρτζη ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν άμεσα γιατί αφορά το σύνολο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Αγνοια δηλώνουν, προς το παρόν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη περί προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για παράνομες χρεώσεις χρηστών. Τι είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έστειλε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης καταγγελίες για υπερβολικές χρεώσεις από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υποδομών, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως είπε, «στη διάρκεια της σύντομης θητείας μου, εντόπισα ένα θέμα υπερβολικής χρέωσης των καταναλωτών κινητής τηλεφωνίας, με διάφορα τερτίπια που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να χρεώνουν ανυποψίαστους καταναλωτές και ζήτησα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μεριμνήσει, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο εν αγνοία υπερχρέωσης ανυποψίαστων καταναλωτών».

Ο νέος υπουργός (πλέον) Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης πήρε «την πάσα» του Νίκου Χριστοδουλάκη και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως είπε, το θέμα που ανακοίνωσε ο κ. Χριστοδουλάκης «τυπικά ανήκει στη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε πόσο στρεβλά έχει δομηθεί όλο αυτό το θέμα των ρυθμιστικών Αρχών, όπου τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον παίζει και η ΕΕΤΤ, ή άλλες ρυθμιστικές Αρχές. Την ίδια ώρα που αυτές οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν αναλάβει το έργο να κάνουν τη ρύθμιση της αγοράς στον τομέα τους, υλοποιούν και διαγωνισμούς. Αυτά είναι παράλογα πράγματα».

Κύκλοι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας δήλωναν άγνοια για το θέμα και τόνιζαν πως αρμόδια είναι η ΕΕΤΤ, η οποία από τις αρχές του έτους δεν διαθέτει διοίκηση και υπολειτουργεί.

Από τη σημερινή τελετή παράδοσης έγινε, επίσης, γνωστό πως η Γενική Γραμματεία Μεταφορών είχε εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά προσφύγων από την Αθήνα προς τον Βορρά, στην περίπτωση που είχε κριθεί απαραίτητο.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ο κ. Χριστοδουλάκης παραμένει άτυπος σύμβουλος του υπουργείου για την εξεύρεση πόρων για χρηματοδότηση μεγάλων έργων όπως π.χ. ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «οι υποδομές, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, το συγκοινωνιακό έργο είναι στον πυρήνα ιστορικά των τομέων μέσα από τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να καταπολεμήσουμε την ανεργία άμεσα και να έχει το κράτος έσοδα». Στην ανάγκη αξιοποίησης των γεωγραφικών πλεονεκτημάτων της χώρας αναφέρθηκε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Δημήτρης Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.