Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ζητούνται ισοδύναμα 2 δις € για τους αγρότες

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν είναι αντίθετοι στην δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος στην κατεύθυνση όμως ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα στηρίζοντας την εθνική οικονομία της χώρας.

Άλλωστε στη δύσκολη .......

οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης και στήριξης της οικονομίας, διατήρησης του αγροτικού δυναμικού στην ύπαιθρο και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω εκτός της χάραξης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα απαιτείται να επανεξεταστούν ή να αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα , τα σκληρά μέτρα και οι δεσμεύσεις που προβλέπονται στη συμφωνία, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα.
Συγκεκριμένα τα μέτρα κατά κατηγορία κοστίζουν :

Αύξηση φορολογικού συντελεστή 200 εκατ. €
Φορολογία επιδοτήσεων – προγραμμάτων 510 εκατ. €
Αύξηση ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων 285 εκατ. €
Κατάργηση επιστροφής φόρου πετρελαίου 180 εκατ. €
Τριπλασιασμός εισφοράς ΟΓΑ 1 δις €

Ζητείται δηλαδή από τον αγροτικό κόσμο ένας βαρύς λογαριασμός τουλάχιστον 2 δις , που μεταφράζεται στο 50% του εισοδήματος του.
Πάνω σ΄ αυτό το μεγάλο ζήτημα πρέπει όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρα θέση τώρα.
Πρέπει να ενημερώσουν τους αγρότες πριν τις εκλογές, ποια συγκεκριμένα ισοδύναμα μέτρα προτείνουν και όχι γενικόλογες υποσχέσεις συνοδευόμενες με «συμπάθειες » και κροκοδείλια δάκρυα, όπως επιχειρούν κάποια κόμματα.

Ο αγρότης δεν έχει ανάγκη από συμπόνια, αλλά απαιτεί υποδομές , προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία για να παράγει με τις ίδιες προϋποθέσεις των συναδέλφων του στην Ε.Ε. (υπενθυμίζω ότι έχουν Φ.Π.Α. στα εφόδια από 5-7%).

Πρέπει να ληφθούν αντίμετρα ώστε να μην οδηγηθούμε στον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και στη διάλυση της αγροτικής οικονομίας.
Τέλος οφείλω να τονίσω ότι η χώρα μας έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα στον αγροτικό τομέα , απαιτείται όμως ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέος στρατηγικός σχεδιασμός στήριξης της γεωργίας, ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

Με τιμή,

Αλευράς Παναγιώτης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.