Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Φιλιατρά: Διαμαρτυρίες καταστηματαρχών και πελατών για πολύ έντονο φωτισμό κολώνας στην πλατεία

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πελατών και δυο καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία των Φιλιατρών για την κολώνα φωτισμού που υπάρχει στην βορειοδυτική πλευρά της πλατείας ανάμεσα στο Καφέ "Γαλαξίας" "Αρχαίον" και "Capriciio".

Μιλώντας στο Φιλιατρά News οι ιδιοκτήτες των δύο καφετεριών, (Γαλαξίας και Capriccio) τόνισαν ότι ο φωτισμός που παρέχει η συγκεκριμένη κολώνα φωτισμού, είναι πολύ έντονος με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κόσμος κάθεται έξω στην πλατεία, να διαμαρτύρεται για την παρουσία εντόμων (κουνουπάκια, μυγάκια κλπ κλπ που προσελκύονται από το φως.
Εχει ζητηθεί από την Δ.Ε. να γίνει κάτι με ......

την εν λόγω κολώνα μειώνοντας τον φωτισμό ή αντικαθιστώντας τις λάμπες με κίτρινες που δεν μαζεύουν έντομα.
Δυστυχώς όμως, εδώ και ένα χρόνο σχεδόν που επανατοποθετήθηκε η κολώνα (Σεπτέμβριος 2014) δεν έχει υπάρξει απο την Δημοτική Ενότητα καμία απολύτως ενέργεια για επίληση του προβλήματος με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει καλαθοφόρο όχημα για να ανέβουν στην κολώνα και να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Το ιστορικό της.

Η κολώνα αυτή πριν 4 με 5 χρόνια είχε παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα και είχε πάρει κλίση. Μετά από επισήμανση πολίτη για την επικινδυνότητα της οι αρμόδιοι προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση της από το σημείο προκειμένου να αποφευχθεί καποιο ατύχημα.
Από την αφαίρεση της και επί 4 περίπου χρόνια στο σημείο υπήρχε μόνο η βάση της.

Το Καλοκαίρι του 2014 ο Όμιλος Δράσης και Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του επισκεύασε το σώμα της κολώνας που είχε αφαιρεθεί και τον Σεπτέμβρη του 2014 Ξανατοποθετήθηκε σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.