Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αβραμόπουλος: ΑΥΤΑ είναι τα μέτρα της ΕΕ για το μεταναστευτικό [ Video ]

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο» δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, λίγο μετά το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ.

Ο Δ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το σχέδιο δράσης δέκα σημείων, το ......

οποίο υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ και το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό άξονα της επερχόμενης Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

Ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, με αύξηση των οικονομικών και άλλων πόρων, κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι και συνεδριάσεις σε τακτική βάση των ευρωπαϊκών οργανισμών Europol, Frontex, EASO και EUROJUST.

Ακόμη περιλαμβάνει επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της EASO, εφαρμογή διευρυμένου πιλοτικού προγράμματος στην Ε.Ε. για την επανεγκατάσταση μεταναστών σε εθελοντική βάση και δημιουργία νέου προγράμματος για ταχεία επιστροφή των παράνομων μεταναστών που θα συντονίζεται από τον οργανισμό Frontex και από τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος προσανατολίζονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα υπό την εποπτεία της ΕΕ, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.