Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση επανασχεδιάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα επιμελητήρια

Τον συνολικό επανασχεδιασμό του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας, αποστολής και ρόλου των επιμελητηρίων προωθεί η κυβέρνηση "με στόχο την ισχυροποίηση τους με αναπτυξιακό σχεδιασμό, με την ενδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργίας και τη δυναμική.......

υποστήριξη, αναβάθμιση και συντονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών".

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης σε χθεσινή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την παρουσίαση του επιδοτούμενου έργου «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας /Coopetitive Open Innovation Networks», με διακριτικό τίτλο «COINs», όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου. Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η χώρα τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε διάλυση την οικονομία και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα οδήγησαν τους εργαζομένους σε εξαθλίωση με μισθούς πείνας το όνομα της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας σε μια χώρα χωρίς μέλλον. "Εμείς δεν θα υπογράψουμε τέτοια συμφωνία αλλά η κυβέρνηση θα πάει σε έντιμο συμβιβασμό που θα δώσει αξιοπρέπεια στο λαό και μέλλον στη χώρα. Αυτή την εντολή πήραμε. Πλησιάζουμε σε αυτή τη λύση.

Αμέσως μετά θα στραφούμε με γρήγορους ρυθμούς σε μια ταχεία ανάπτυξη" όπως είπε. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων του Δήμου της Αθήνας, με την εισαγωγή καινοτομιών και τη δημιουργία πέντε συνεργατικών σχηματισμών σε παραδοσιακούς κλάδους (χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισιτισμός, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπαίδευση), οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με 50.000 ευρώ έκαστος, για δράσεις που αφορούν τη σύσταση και αρχική λειτουργία τους, όπως π.χ. συμβουλευτικές, νομικές, φοροτεχνικές υπηρεσίες, λειτουργικά έξοδα, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.