Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

«Προβοκάτσια» η διανομή φυλλαδίου της «παράγκας» κατά της «Ενωσης!

Η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ΤΟ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ – Η ΝΕΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως αληθινό, αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς της πλευράς της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. («παράγκα») και τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών.....

μέτρων της «Ενωσης Μεσσηνίας» που συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., λοιπόν, αποκήρυξε το πολυτελές έγχρωμο φυλλάδιο (φωτό), δηλώνοντας άγνοια, παρ’ ότι αυτό περιείχε τις θέσεις της που επί πενθήμερο διαφήμιζε σε εφημερίδες και άρχισε να κυκλοφορεί μετά την αίτηση ασφαλιστικών της «Ενωσης». Αραγε ποιος να… συγκινήθηκε τόσο πολύ που το αντέγραψε, χρηματοδότησε την έκδοσή του και τη διανομή του; Δυστυχώς, αυτές είναι οι αθέμιτες πρακτικές της «παράγκας» που είχε λόγο και συμφέρον να προβεί σ’ αυτήν την ενέργεια.

Χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας συζητήθηκαν οι αιτήσεις Ασφαλιστικών της «Ενωσης Μεσσηνίας» κατά της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. με αίτημα τη διακοπή δημοσιεύσεων σε βάρος της για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και της διανομής στη Μεσσηνία πολυτελούς φυλλαδίου με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο της δημοσίευσης και τα λογότυπα της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., μετά την πρώτη αίτηση της «Ενωσης» για διακοπή των δημοσιεύσεων σε βάρος της.

Παράλληλα συζητήθηκε η αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. κατά της «ΦΩΝΗΣ» και του Θανάση Τσαμούλη με αίτημα προσωρινής διαταγής ώστε να μην δημοσιεύεται οτιδήποτε αφορά τον Βασίλειο Κοζομπόλη (διευθύνοντα σύμβουλο της «παράγκας») και τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Η ίδια αίτηση, χωρίς αίτημα στρεφόταν και κατά της «Ενωσης», αφού η πλευρά της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. «βλέπει» διασύνδεση, κάτι που απέρριψαν κατηγορηματικά τόσο η πλευρά της «Ενωσης», όσο και η «ΦΩΝΗ».
Στη διαδικασία, που υπήρξαν και μικροεντάσεις, την πλευρά της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. και του Βασιλείου Κοζομπόλη εκπροσώπησε νομικά ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, την πλευρά της «Ενωσης Μεσσηνίας» η Ρούλα Μουρδουκούτα και της «ΦΩΝΗΣ» ο Δημήτριος Ζέρβας.
Οι αποφάσεις του δικαστή επί των αιτημάτων έκδοσης προσωρινών διαταγών αναμένεται να εκδοθούν σήμερα.

Η ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως η αποκήρυξη του φυλλαδίου από τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. και η απόδοσή του σε προβοκάτσια, που προφανώς έγινε να αποφύγει η «παράγκα» της συνέπειας της απαράδεκτης προπαγανδιστικής εκστρατείας κατά της «Ενωσης», η οποία υποτίθεται ότι έγινε για να απαντήσει σε ορισμένα δημοσιεύματα σε εφημερίδα εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας και στο περιθώριο της ενημέρωσης». Δεν έφθανε, λοιπόν, η επί πενθήμερο δημοσίευση της ακριβοπληρωμένης προπαγάνδας σε δυο εφημερίδες «ευρείας κυκλοφορίας» και μετά την πρώτη αίτηση ασφαλιστικών της «Ενωσης», κατέφυγαν στην έκδοση φυλλαδίου, πολυτελούς και έγχρωμου για να συνεχίσουν το… θεάρεστον έργο τους που στοχεύει στην προσέλκυση αγροτών-πελατών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Χθες όμως το αποκήρυξαν και μίλησαν για προβοκάτσια, προκαλώντας την εύλογη θυμηδία των διαδίκων, αλλά και όσων παρακολούθησαν τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι ουδείς πίστεψε από τους παράγοντες της διαδικασίας ότι κάποιος τρίτος αντέγραψε την ανακοίνωση της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. γιατί… συγκινήθηκε από τους ισχυρισμούς της κατά της «Ενωσης Μεσσηνίας», χρηματοδότησε την έκδοση πολυτελούς έγχρωμου φυλλαδίου και τη διανομή του door to door στη Μεσσηνία!

Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Στο τέλος της διαδικασίας η πλευρά ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ισχυρίστηκε ότι η «Φ» συνεχίζει τις δημοσιεύσεις και μετά την αίτηση ασφαλιστικών και προσωρινής διαταγής και εμφάνισε κάποια δημοσιεύματα, προκαλώντας την παρέμβαση του Θαν. Τσαμούλη να κατατεθεί και το φύλλο της «ΦΩΝΗΣ της Δευτέρας» με την επώνυμη καταγγελία για υφαρπαγή υπογραφών από συνεργάτες της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. στο Μηλιώτη από αγρότισσα μεγάλης ηλικίας. Η μικροένταση που προκλήθηκε εκτονώθηκε στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου, όπου αντιληφθήκαμε ότι εκείνος που… τσαμπουκαλεύτηκε στην παρέμβαση του Θαν. Τσαμούλη, ήταν ο διευθυντής της «παράγκας» Κοζομπόλη, λογιστής Βασ. Σταθόπουλος.

Θυμίζουμε ότι χθες στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» (φωτό) αποκαλύφθηκε νέα καταγγελία, (η οποία και παραμένει αναπάντητη, όπως και οι προηγούμενες για πλαστογραφία και παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων από τον πολυπράγμονα, κατά τα άλλα, Βασ. Κοζομπόλη), για τις αθέμιτες πρακτικές της «παράγκας» προκειμένου να εξασφαλίσει πελάτες για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης . Το χθεσινό δημοσίευμα μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Όπως καταγγέλλει στη «ΦΩΝΗ» η Αντωνία Αλεβίζου, άνθρωποι της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., προσποιούμενοι ότι είναι της «Ενωσης Μεσσηνίας» υφάρπαξαν τις υπογραφές της ηλικιωμένης μητέρας της (πιθανόν και πολλών άλλων) και για λογαριασμό και του ηλικιωμένου πατέρα της, σε δηλώσεις «ανάληψης ευθύνης» και «ανάθεσης έργου». Στη συνέχεια με βάση αυτές τις δηλώσεις χρησιμοποίησαν φορολογικά της στοιχεία και προσωπικά δεδομένα.

Η κα Αλεβίζου που ζει στην Αθήνα πήγε στην Πύλο στην «Ενωση Μεσσηνίας» για τις διαδικασίες ενεργοποίησης των δικών της δικαιωμάτων και ζήτησε να τακτοποιήσει και της μητέρας της. Πληροφορήθηκε όμως ότι εκείνη είχε προτιμήσει(!) για πρώτη φορά τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.
Αφού έμαθε τι είχε συμβεί στο Μηλιώτη, πήγε στο γραφείο της «παράγκας» στην Πύλο και ζήτησε εξηγήσεις. Όμως οι εκεί συνεργάτες της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. της είπαν πως ενήργησαν μετά τις εξουσιοδοτήσεις με ενυπόγραφες δηλώσεις «ανάληψης ευθύνης» και «ανάθεσης έργου» της μητέρας της και αρνήθηκαν να τις επιστρέψουν τους σχετικούς φακέλους με τα προσωπικά οικονομικά της δεδομένα και τις έγγραφές δηλώσεις.

Η κα Αλεβίζου κατάγγειλε την περασμένη Πέμπτη την υπόθεση στο Α.Τ. Πύλου που επενέβη για την επίλυση της διαφοράς. Μπροστά στην άρνηση συνεργατών της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. να επιστρέψουν τα στοιχεία απειλήθηκαν συλλήψεις και αυτόφωρα, οπότε οι της «παράγκας» συνεμορφώθησαν προς τα υποδείξεις των διωκτικών αρχών και επέστρεψαν τον φάκελο της μητέρας της καταγγέλουσας και η υπόθεση έληξε εκεί, αφού η κα Αλεβίζου δεν ζήτησε τη δίωξή τους.
Από την καταγγελία προκύπτει ότι η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. με αθέμιτες πρακτικές προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες με παραπληροφόρηση, παρελκυστικές πρακτικές και υφαρπαγή υπογραφών, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χρησιμοποίηση «αβανταδόρων» και «λαγών», με το αζημίωτο προφανώς, για να πείθονται πιο εύκολα οι ανυποψίαστοι αγρότες, μεγάλης κυρίως ηλικίας.

Η «ΦΩΝΗ» ενημερώνει για μία ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο να μην βάζει οπουδήποτε την υπογραφή του, ακόμη και όταν του τάζουν… λαγούς με πετραχήλια διάφοροι επιτήδειοι! Να μην εκχωρούν το δικαίωμα για χρήση προσωπικών τους δεδομένων γιατί κυκλοφορούν πολλοί… λιμοκοντόροι που ψάχνουν για θύματα!».

● ΛΟΓΩ πληθώρας επίκαιρης ύλης το «στόρι» με τις «πλαστές» εγγυητικές επιστολές που οδήγησαν στην απώλεια 4 εκατ. ευρώ για τους Μεσσήνιους παραγωγούς και τον τριετή αποκλεισμό της «Ενωσης Μεσσηνίας» από τα προγράμματα Ο.Ε.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.