Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τι θέλει να κρύψει ο Κοζομπόλης και ζητεί τη φίμωση της «ΦΩΝΗΣ»;

ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο «ΠΑΡΑΓΚΑΡΧΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΔΡΥ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΛΑΜΑΙΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΓΙΑΤΙ άραγε ο εμπνευστής της συνεταιριστικής «παράγκας» Βασίλης Κοζομπόλης θέλει να φιμώσει και να τρομοκρατήσει και τη «ΦΩΝΗ»;

Τι φοβάται ο πρόεδρος επί πολλά χρόνια της ΕΑΣ Μεσσηνίας και ζητεί .......

από τη δικαιοσύνη να θέσει το Θανάση Τσαμούλη και τη «ΦΩΝΗ» υπό απαγόρευση;

Ο μοιραίος άνθρωπος για το συνεταιριστικό κίνημα της Μεσσηνίας, που οδήγησε σε οικονομικό φαλιμέντο την πρ. ΕΑΣ και είναι υπόλογος για πολλές υποθέσεις απέναντι στη Δικαιοσύνη, τώρα ηγείται τις προπαγανδιστικής υπονομευτικής εκστρατείας, επιδιώκοντας να βγάλει από τη μέση το διάδοχο σχήμα της πρ. ΕΑΣ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», που έχει φορτωθεί όλα τα οικονομικά βάρη και τις διαχειριστικές αμαρτίες της.

Ετσι, πιστεύει, ότι με την «παράγκα», που εμπνεύστηκε και έστησε εσπευσμένα την περασμένη χρονιά, θα συνεχίσει το… ένδοξο παρελθόν του στο χώρο της αγροτικής οικονομίας, γνωρίζοντας ότι οι επιδοτήσεις και οι άλλες υπηρεσίες και τα προγράμματα έχουν μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον!
Στα σχέδιά του εδώ και πολλά χρόνια η «ΦΩΝΗ» ήταν απέναντι ασκώντας κριτική στις πρακτικές του, ενώ πολλές αποκαλύψεις της για υποθέσεις της πρ. ΕΑΣ οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ οι ελεγκτικές αρχές τον κατακεραύνωσαν με εκθέσεις και πορίσματα όπου διαπιστώθηκαν ευθύνες, παραλείψεις αλλά και προσωπική συμμετοχή του σε υποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, πάντα έβαζε μπροστά άλλους, ποτέ δεν είχε ο ίδιος αντιδράσει ή στραφεί δικαστικά εναντίον της «Φ». Απλά χρησιμοποιούσε το όποιο δημόσιο βήμα του παραχωρείτο να επιτεθεί υβριστικά και χωρίς επιχειρήματα, νομικά ή άλλα εναντίον μας.
Προσφεύγει, λοιπόν, τώρα για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη και με αίτηση ασφαλιστικών ζητεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στη «ΦΩΝΗ» να δημοσιεύει οτιδήποτε αφορά τον ίδιο και τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Μήπως άργησε πολύ να «ευαισθητοποιηθεί» και τώρα δυσκολεύεται να πείσει και τον εαυτό του, για την… αναδρομική απαγόρευση που ζητεί για τη δήθεν προστασία του, προκειμένου να αποφύγει την κριτική και τις νέες αποκαλύψεις της «ΦΩΝΗΣ»;

Προφανώς, για την ενέργειά του αυτή θα έχει συμβουλευτεί τον φίλο και συνεργάτη του Στέλιο Δρυ της Food Standard, ακολουθώντας τα… βήματά του! Όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών του Γ. Δρυ εναντίον του δημοσιογράφου Β. Ζαμπούνη και τις ιστοσελίδας οlivenews.gr. Γράφει για την υπόθεση αυτή ο Βασ. Ζαμπούνης:

Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

«To Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της FOOD STANDARD (Στυλιανός Δρυς) κατά του Olivenews.gr για το δημοσίευμα με τίτλο «Συγχωροχάρτι πλαστών εγγυητικών;» της 16ης Ιανουαρίου 2015. Η απόφαση συντάσσεται με το δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετούν η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία ενημερώνοντας το κοινό για υποθέσεις που αφορούν στη διαχείριση κοινοτικών ενισχύσεων και εν γένει δημοσίου χρήματος, ιδίως για πράξεις που συνιστούν «πρωτοφανές σκάνδαλο» όπως τονίζεται στην με αριθμό 3061/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα ήρθε στα γραφεία μας μια δικαστική επιμελήτρια και μας παρέδωσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Στυλιανού Δρυ (FOOD STANDARD ΑΕ) η οποία εστρέφετο κατά εμένα προσωπικά και κατά της ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΕΠΕ που διαχειρίζεται τον ιστότοπο Olivenews.gr.
Αρχικά εκδόθηκε Προσωρινή Διαταγή και αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε από το Olivenews.gr το αναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο σημειωτέον ήταν το 9ο κατά σειρά από το Olivenews.gr και μεταξύ πολλών δεκάδων άλλων για το ίδιο ζήτημα των προγραμμάτων ΟΕΦ που απώλεσαν οι ΕΑΣ/ΟΕΦ Μεσσηνίας και Λέσβου.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε στις 17/3/2015 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ – όπως κρίνουν έμπειροι νομικοί – περιορίζοντας έτσι τον χρόνο «ομηρείας» μας και ήταν σαφέστατη. Παραθέτουμε αυτούσιο το συμπέρασμα της απόφασης με αριθμό 3061/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κατέληξε στα κάτωθι:
«Eίναι λοιπόν γεγονός αναμφισβήτητο, ότι έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, πολύ περισσότερο που οι δυο εγγυητικές επιστολές δεν έχουν εκδοθεί από το αναφερόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συνεπώς συντάχθηκαν από άλλα πρόσωπα και όχι από την αναφερόμενη ως εκδότρια αυτών Τράπεζα και ως εκ τούτου είναι προδήλως πλαστές (και όχι ακατάλληλες όπως αναληθώς υπονοείται στην υπό κρίση αίτηση).

Υπερακοντίζεται δε επίσης ο επικαλούμενος από τους αιτούντες κίνδυνος από την πληθώρα των δημοσιευμάτων, από αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός της αναφοράς σε πλήθος δημοσιευμάτων της διαμεσολάβησής τους στο υπό κρίση θέμα αλλά και από τη μηνυτήρια αναφορά της ΕΑΣ Μεσσηνίας εναντίον τους χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη αντίθεσή τους σε αυτά, αφού ευχερέστερα μπορεί να διαπιστωθεί από τον υποψήφιο πελάτη η ύπαρξη των σχετικών δημοσιευμάτων από την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης παρά από αυτό καθ΄ εαυτό το δημοσίευμα.

Κατά συνέπεια, η αίτηση πρέπει να απορριφθεί από ουσιαστική άποψη σαν αβάσιμη.» (σ.σ. οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας).
Το Olivenews.gr ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη δικαστική δικαίωσή του».

ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ «ΠΛΑΣΤΩΝ» ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ;
Γιατί όμως είχε προσφύγει ο Γ. Δρυς κατά του Β. Ζαμπούνη και του Olivenews.gr; Ιδού ένα απόσπασμα του άρθρου με τίτλο «Συγχωροχάρτι "πλαστών" εγγυητικών;», το οποίο σχετίζεται και με τη Μεσσηνία, μέσα από τη σχέση Β. Κοζομπόλη – Στ. Δρυ, σχετικά με τα προγράμματα Ε.Ο.Φ. της πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας. Από την περίφημη ιστορία της κατάπτωσης ως πλαστών των εγγυητικών οι αγρότες της Μεσσηνίας απώλεσαν 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι οικονομικές συνέπειες και επιβαρύνσεις είναι διαρκείς και πολλαπλές για τους αγρότες και την «Ενωση Μεσσηνίας». Ηδη η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη, όπου απεστάλη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο φάκελος, ενώ μηνυτήρια αναφορά με την υπόθεση έχει καταθέσει η «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Εγραφε, μεταξύ άλλων για την υπόθεση το Olivenews.gr, που επιδίωξε να φιμώσει ο Στ. Δρυς και η Food Standard, για τις σχέσεις των οποίων με τον Β. Κοζομπόλη έχει γίνει πολύς λόγος δημόσια:

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Olivenews.gr
«Δύο από τα μεγαλύτερα προγράμματα Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) της περιόδου 2012-2015 (κανονισμός 1220/2012) στις ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λέσβου δεν υλοποιήθηκαν γιατί αποδείχτηκε ότι οι εγγυητικές επιστολές που κατατέθηκαν προέρχονταν από τράπεζα ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Με απλά λόγια ήταν "πλαστές". Έτσι έχασαν αυτές οι δυο ΕΑΣ/ΟΕΦ 7.461.000 €, που γενναιόδωρα τους είχαν εγκριθεί, δηλαδή το 20% του συνολικού εθνικού προϋπολογισμού. Επιπλέον κατέβαλαν το ποσό των 370+288=658 χιλ. ευρώ για τις αρχικές εγγυητικές συμμετοχής που τους είχε παραχωρήσει η ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά στη συνέχεια κατέπεσαν.
Σε λιγότερο από ένα μήνα, 13 Φεβρουαρίου 2015, θα πρέπει να υποβληθούν τα νέα προγράμματα ΟΕΦ για την τριετία 2015-2018 και η υπόθεση των πλαστών εγγυητικών παραμένει ανεξιχνίαστη, καθώς βρίσκεται στα συρτάρια του εισαγγελέα Καλαμάταςόπου την παρέπεμψε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος [Καταιγισμός εξελίξεων σε Μεσσηνία & Λέσβο]

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε παρακάτω ο κύριος Στέλιος Δρυς της FOODSTANDARD (σύμβουλος και των δυο ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λέσβου) έφτασε μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και συνάντησε τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, κ. Ανδρέα Παπαστάμου.
Ο κ. Παπαστάμου σχημάτισε "εκ παραδρομής" την εντύπωση ότι ο κ. Δρυς είναι πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας! (iii) και απέστειλε το θέμα στον υπουργό (ii).
Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό (i), ο κύριος Δρύς ζητά, με έντεχνο τρόπο χωρίς να το διατυπώνει άμεσα, να γίνουν δεκτές οι εγγυητικές επιστολές, τις οποίες είχε απορρίψει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο τρόπος που εκφράζεται και τα επίθετα που χρησιμοποιεί σε βάρος των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Η υπόθεση αυτή περιλαμβάνεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ηΈνωση Μεσσηνίας κατά των FOODSTANDARD και UTILIS. Ιδιαίτερη επισήμανση δικαιούνται:
- Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ έκαναν το καθήκον τους και δεν υπέκυψαν στις πιέσεις που εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι τους ασκήθηκαν. Όμως αυτός είναι ακριβώς ο ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούσαν με αυτή την ευσυνειδησία τα τελευταία 30 χρόνια ένταξης στην Ε.Ε, ούτε θα είχαν κατασπαταληθεί πολλά δις, ούτε θα είχαμε τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε θα είχαν πληρωθεί από τον ελληνικό προϋπολογισμό άνω των 2 δις σε διορθώσεις (πρόστιμα) και η ελληνική γεωργία αξιοποιώντας τον πακτωλό των κοινοτικών πόρων σήμερα θα ήταν σε πλήρη ανάπτυξη».

Η «Φ» ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ
Είναι σαφές ότι τους ίδιους φόβους έχει και ο Βασίλης Κοζομπόλης που επιδιώκει να φιμώσει τη «ΦΩΝΗ» εμπλέκοντας τη δικαιοσύνη, θεωρώντας, προφανώς, ότι μπορεί να ευδοκιμήσουν τριτοκοσμικές λογικές, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου η ελευθερία έκφρασης και η δημοσιογραφία προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Θέλει με άλλα λόγια, όπως έλεγε παλιότερα ο ίδιος να αφήσει πίσω του (και στο σκοτάδι προσθέτουμε εμείς) το παρελθόν, το οποίο είναι ιδιαίτερα αμαρτωλό στον συνεταιριστικό χώρο γι’ αυτό και επιδιώκει να ξεχαστεί ή να παραγραφεί, ώστε «να αντιμετωπίσει το μέλλον που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα» χωρίς βαρίδια, ως πρωταγωνιστής με την ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. όπου ήδη εφαρμόζει τις γνωστές αθέμιτες πρακτικές του, με στόχο να κυριαρχήσει στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Όμως στη Μεσσηνία ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει πλέον, τον συνεταιριστικό βίο και την Πολιτεία του και ας μάθει ο «παραγκάρχης» ότι και στην Καλαμάτα δικάζουν Ελληνες δικαστές.

Επαναλαμβάνουμε γιατί κάποιοι φαίνεται δεν το έχουν εμπεδώσει:
Η «ΦΩΝΗ» δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται κανένα και τίποτε γιατί πάντοτε άδολα και μαχητικά υπερασπίζεται την αλήθεια, το δημόσιο συμφέρον, την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τα δικαιώματα του πολίτη.
Με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε στο δύσκολο δρόμο της τοπικής δημοσιογραφίας εδώ και πάνω από 30 χρόνια, πάντοτε με σεβασμό στην αντίθετη άποψη (την οποία ποτέ δεν μας κατέθεσε ο Β. Κοζομπόλης και σε κανέναν δεν την αρνηθήκαμε). Πάντοτε συγκρουστήκαμε με άνομα συμφέροντα και με ισχυρούς του χρήματος, ασυμβίβαστα και με συνέπεια και δικαιωθήκαμε και από τους πολίτες και από τη δικαιοσύνη. Και γι’ αυτό παρά τις κατά καιρούς περιπέτειες στο τέλος η αλήθεια έλαμψε και η Δικαιοσύνη μας δικαίωσε (εξ ου και το λευκό ποινικό μας μητρώο για υποθέσεις Τύπου μετά από μία πολυτάραχη πορεία πάντοτε με την πλευρά των πολιτών, εδώ και 34 χρόνια).

Και αυτό θα το εμπεδώσει και ο Βασ. Κοζομπόλης, ο οποίος προσπαθεί τώρα να εμφανισθεί ως θύμα, ενώ είναι θύτης, πρύτανης των αθέμιτων πρακτικών που κινείται στο παρασκήνιο και νεκροθάφτης του συνεταιριστικού κινήματος στη Μεσσηνία.
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Φωτό επάνω
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθησαν τα ασφαλιστικά του Στ. Δρυ κατά του δημοσιογράφου Βασ. Ζαμπούνη και της ιστοσελίδας Οlivenews.gr και η αίτηση ασφαλιστικών Βασ. Κοζομπόλη και ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ κατά του Αθ. Τσαμούλη και της «ΦΩΝΗΣ» (φωτό), με την οποία ζητούν από το δικαστήριο να θέσει τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα σε καθεστώς απαγόρευσης. Τελικά Βασ. Κοζομπόλης και Στ. Δρυς (ένθετη φωτό) βίοι παράλληλοι σε όλα! Στον αγώνα (και όχι μόνο…) ενωμένοι…!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»

Ολο το «στόρι» με τις πλαστές εγγυητικές που… εγγυήθηκε ο επί χρόνια «εργολάβος» του Β. Κοζομπόλη, Στ. Δρυς και έχασαν οι Μεσσήνιοι αγρότες 4 εκατ. ευρώ, κληρονομώντας στην «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ποινή αποκλεισμού για τρία χρόνια από τα νέα
ευρωπαϊκά προγράμματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.