Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Φαρμακεία: Προς κατάργηση οδεύει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί από τις δηλώσεις Κουρουμπλή

Θετικά αποτιμά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί συμφωνούν με τον κ. Κουρουμπλή ότι, το ......

ισχύον ωράριο λειτουργίας έχει αποτύχει και τάσσονται υπέρ της αλλαγής του.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή για το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του παλαιού ωραρίου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει θετικές τις δηλώσεις του υπουργού και επισημαίνει ότι «οι φαρμακοποιοί θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο τους και την κάλυψη των αναγκών τους όλο το 24ωρο, με την ισότιμη αντιμετώπιση των φαρμακείων, είτε βρίσκονται σε κεντρικά, είτε σε απομεμακρυσμένα σημεία, μέσα από ένα ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει σήμερα, όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν από Δευτέρα έως και Σάββατο κατά τις απογευματινές ώρες, παράλληλα με το πρόγραμμα των εφημεριών. Η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου είναι ελεύθερη, χωρίς να είναι υποχρεωτική η δήλωσή του στους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους και στην Περιφέρεια.

Το παλαιό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, συμβάδιζε με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Οι έκτακτες ανάγκες καλύπτονταν από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.