Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Τέλος στις φοροαπαλλαγές - Πάει πίσω το αφορολόγητο

«Νέα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών αλλά και την αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από το 2016 και όχι απο φέτος, περιλαμβάνονται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους
Η κατάργηση των......

φοροαπαλλαγών δεν είχε συμπεριληφθεί στις μεταρρυθμίσεις που είχε καταθέσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Οι φοροαπαλλαγές που φαίνεται ότι θα εξαλειφθούν θα αφορά αυτές των επιχειρήσεων, οι οποίες διατηρούν ακόμη περί τις 200 φοροαπαλλαγές, αφού των φυσικών προσώπων έχουν ήδη εξαλειφθεί Όσο αφορά την αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί μεν, αλλά σταδιακά, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο της αλλαγής αλλά θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 αλλά μάλλον απο του 2016 Η λίστα που διέρρευσε χθες από το ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνει μέτρα τα οποία μπορούν να έχουν καθαρή απόδοση από 3,2 μέχρι και πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Τα εισπρακτικά μέτρα φτάνουν συνολικά τα 3,27 δισ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται έσοδα 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό, 350 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω ΦΠΑ, 350 εκατ. ευρώ από τους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες και 600 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση των εκπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Μέσω της βελτιστοποίησης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αναμένονται 300 εκατ., από τη λοταρία αποδείξεων 270 εκατ., από την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα τσιγάρα και τα καύσιμα 250 εκατ., από τη μείωση κόστους φοροεισπράξεων 225 εκατ. και από διαγωνισμούς για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στην πρότασή της η κυβέρνηση προαναγγέλλει δαπάνες ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ κυρίως στον τομέα των συντάξεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.