Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ξαφνική αλλαγή του κλίματος στις Βρυξέλλες.

Ελπίδα και αισιοδοξία στην Ελληνική αποστολή μετά τις συνομιλίες του Α. Τσίπρα με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι οι συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γ. Ντάισελμπλουμ βρίσκονται σε καλό σημείο, ενώ όπως τονίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης το χθεσινό «όχι» στο κοινό ανακοινωθέν έφερε αποτελέσματα.

«Χθες είπαμε ένα όχι στο κοινό ανακοινωθέν γιατί μιλούσε για ......

επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Υπήρχε σήμερα (12/02/2015) το πρωί η επικοινωνία του Ντάισελμπλουμ με τον Τσίπρα και επομένως αυτή η διατύπωση αυτού του κειμενου από τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ έχει σημασία γιατί αυτές οι ομάδες θα αναζητήσουν το κοινό έδαφος» λένε αξιωματούχοι της κυβέρνησης και προσθέτουν ότι «στην ουσία υπάρχει μία μετατόπιση της στάσης των δανειστών, από χθες το βράδυ, γιατί αν ήθελαν να κλείσουν το θέμα χθες το βράδυ θα το είχαν κάνει, άρα έπιασε τόπο το όχι της ελληνικής πλευράς».

Όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Έλληνα Πρωθυπουργού «τα σενάρια που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup, έπεσαν έξω. Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε.
Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».

Προφανώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και διαφαίνεται ότι τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία.
Ήδη τα στελέχη της ελληνικής αποστολής: Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκη ήδη εργάζονται πάνω σε αυτή την κατεύθυνση και όλες οι ομάδες οι ομάδες εξετάζουν τη δυνατότητα σύνθεσης μίας συμφωνίας, ώστε να είναι αμοιβαία επωφελής. Σε ότι αφορά την παραφιλολογία με τα τεχνικά κλιμάκια, από την κυβέρνηση διευκρινίζουν ότι δεν είναι η τρόικα, αλλά εκπροσωπούν τους θεσμούς της Ε.Ε. και οι όποιες συναντήσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης περιγράφοντας το χθεσινό (11/02/2015) Eurogroup αποκάλυψε τις σφοδρότατες πιέσεις των δανειστών οι οποίοι έλεγαν στην ελληνική αποστολή: «Αν δεν υπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν, τελειώσαμε, δεν έχετε χρηματοδότηση δεν υπάρχουν συνομιλίες τεχνικών κλιμακίων, δεν υπάρχει Δευτέρα».
Η ελληνική πλευρά χειρίστηκε το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Υπήρξαν αλλεπάλληλες συνομιλίες και η απειλή ότι δεν θα υπάρχουν συνομιλίες τεχνικών κλιμακίων, δεν τελεσφόρησε.

Το Eurogroup της Δευτέρας θα συζητήσει τη μετάβαση από το τρέχον πρόγραμμα στο επόμενο και πλέον έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

ΣΧΟΛΙΟ
Αν κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο πάει σε συμφωνία με τους όρους Τσίπρα - Καμμένου τότε σημαίνει κ./ Σαμαρά ότι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ακόμα και για πορτιέρης στην Βουλή.
Θα μείνετε και οι δυο στην ιστορία πως ήσασταν οι μόνοι πολιτικοί που καθόσασταν συνεχώς στα τέσσερα μπροστά στην Μέρκελ και στον Σόϊμπλε και τα περί διαπραγμάτευσης που πουλάγατε ότι κάνατε με την Μέρκελ ήταν σκέτες ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.
Και εφόσον γίνει πράξη η συμφωνία με τους όρους της Ελλαδας πολύ θα ήθελα να δω και τους δυο σας σε ένα ειδικό δικαστήριο που μας ταπεινώσατε ως χώρα και πολίτες και μας εξαθλιώσατε οικονομικά στην υπερφορολόγηση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.