Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αντώνης Σαμαράς: Εδώ είμαι. Χτυπήστε με…

Μια ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, σε άλλη εποχή και συγκυρία, και με άλλους πρωταγωνιστές, αναμένεται να περιγράψει τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν σκοπεύει να ρίξει λευκή πετσέτα, ούτε σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε σε ό, τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, και το κλίμα αμφισβήτησης της “βιωσιμότητας” της ηγεσίας του.

Την περίοδο της τελευταίας θητείας του στην πρωθυπουργία, και με .....

αφορμή επιθέσεις που δεχόταν τότε η Δήμητρα Λιάνη και το περιβάλλον του, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει: “Μην χτυπάτε τη Δήμητρα. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα”…

Κατ’ αντιστοιχία, το ίδιο λέει σήμερα και ο Αντώνης Σαμαράς: “Εδώ είμαι, χτυπήστε με”, απευθύνοντας την πρόκληση τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στη δίμηνη και όχι εξάμηνη παράταση του προγράμματος, έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν είναι έτοιμος να αντεπιτεθεί, και να αξιοποιήσει με τη σειρά του τα όποια όπλα έχει και εκείνος στη φαρέτρα του, ενώ η “πρόκληση” θα αφορά και όσους έχουν, σε εσωκομματικό επίπεδο, ανοίξει μετεκλογικά ζήτημα αστοχιών και λαθών στην πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρο των τελευταίων είναι το περιβάλλον των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, και κυρίως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, στον οποίο χρεώνονται μια σειρά από στρατηγικές αστοχίες, με τους επικριτές του να αναφέρουν τη θεωρία των δυο άκρων, τον ΕΝΦΙΑ, το “σκίσιμο” του Μνημονίου και τη βεβιασμένη έξοδο στις αγορές, την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, και τη θεωρία της “αριστερής παρένθεσης”.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδώξει να δώσει ηχηρό “παρών” στις πολιτικές εξελίξεις, και να διαλύσει όλα τα σύννεφα, αναμένοντας την πολιτική δικαίωσή του, όπως συνηθίζουν να σχολιάζουν οι στενοί συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.