Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους

Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Σύμφωνα με την καταμέτρηση, 61 βουλευτές ψήφισαν «λευκό», ενώ υπήρξαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Όπως ανακοίνωσε ο ......

εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης, τα 235 «ναι» στην υποψηφιότητα της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν αριθμό-ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί κατά την εκλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι κλινήρης λόγω τροφικής δηλητηρίασης, και ο Ν.Μιχαλολιάκος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο κ. Τραγάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να καταλάβει την έδρα επισημαίνοντας ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου η νέα πρόεδρος της Βουλής στήριξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Η ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, με την ορκωμοσία των Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ορκωμοσία των βουλευτών χθες, Πέμπτη, οι κ. Βαρουφάκης και Τσακαλώτος βρίσκονταν στο Βερολίνο.

Το απόγευμα (ώρα 18:30) θα συγκληθεί εκ νέου το Σώμα για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων έχουν προταθεί οι Αλέξης Μητρόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπαλάφας (β' αντιπρόεδρος) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (γ' αντιπρόεδρος). Από τη ΝΔ υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.

Επίσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Διευθυντής της ΚΟ ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της ΕΕΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τελικά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Την πρώτη ημέρα αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη συνέχεια διεξάγεται συζήτηση επ' αυτών και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.